Vani: Een Unieke en Comfortabele Stoel met Scandinavische Invloeden

Een Meesterwerk van Alexandre Kasper

Inleiding

De Vani stoel is ontworpen op basis van Scandinavische houtbewerkingstechnieken en biedt een ergonomische zithouding die comfortabeler is dan die van een conventionele stoel. Of je nu wilt zitten, lezen, kijken of praten, de Vani stoel zorgt voor een optimale ervaring.

Met complexe bewerkingen combineert de Vani stoel vakmanschap met geavanceerde technologie. De stoel is vervaardigd met behulp van 5-assige machines en heeft een anatomisch gevormde houten rugleuning. De vingerlasverbindingen zorgen voor stevigheid en duurzaamheid, terwijl de gedraaide achterpoten fungeren als industriële pilaren. Het gestoffeerde gedeelte zorgt voor het comfort dat de stoel belooft, met een binnenkussen dat de lendenen ondersteunt en direct comfort biedt aan de gebruiker.

De Vani stoel is ontwikkeld met behulp van geavanceerde 5-assige machines, waardoor het product een complexe structuur heeft. De verbindingen zijn gemaakt met behulp van het vingerlas- en Braziliaanse houtbewerkingstechnieken.

Met afmetingen van 600mm x 600mm x 810mm past de Vani stoel perfect in elke ruimte.

De Vani stoel is een ware blikvanger en biedt maximaal comfort. De rugleuning is voorzien van een kussen dat de lendenen op de juiste manier ondersteunt. De stoel kan worden gebruikt in eetkamers en als fauteuil in kleine ruimtes, en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Het ontwerpproces van de Vani stoel begon in oktober 2019 en werd voltooid in december 2020. Het concept achter de stoel was om een product te creëren dat ruimte optimaliseert en de technieken van de Braziliaanse en Scandinavische houtbewerking combineert. Door het volledig verbergen van het stoffeerwerk wordt zowel de constructie als het gebruik van het product geoptimaliseerd, met als resultaat een uniek en comfortabel product.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van de Vani stoel was het ontwikkelen van een ergonomische rugleuning. Door het kussen te integreren in de rugleuning werd hetzelfde comfort geboden als bij een traditionele stoel, maar dan met een minimalistisch design.

De Vani stoel is een meesterwerk van Alexandre Kasper, een Braziliaanse ontwerper die samenwerkt met CGS Móveis. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Vani stoel is een perfecte combinatie van functionaliteit, comfort en esthetiek. Met zijn Scandinavische invloeden en unieke kenmerken is deze stoel een waar pronkstuk in elk interieur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandre Kasper
Afbeeldingscredits: Alexandre Kasper Brazilian designer in partnership with CGS Móveis
Projectteamleden: Alexandre Kasper
Projectnaam: Vani
Projectklant: Alexandre Kasper


Vani IMG #2
Vani IMG #3
Vani IMG #4
Vani IMG #5
Vani IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp