Lotus: Een Revolutie in Buitenmeubilair

Ontwerper Dima Loginov Doorbreekt Stereotypen met Lotus

Dima Loginov presenteert met Lotus een vernieuwende visie op buitenmeubilair, waarbij esthetiek en comfort samenkomen in een toegankelijk design.

De Lotus collectie, bestaande uit een buitensofa en -fauteuil, is het antwoord van de Russische ontwerper Dima Loginov op de wijdverbreide opvatting dat design onbetaalbaar en onpraktisch zou zijn. Met deze lijn bewijst Loginov dat schoonheid en comfort wel degelijk hand in hand kunnen gaan, en dat designmeubels een verrijking kunnen zijn voor de alledaagse woonomgeving.

Wat de Lotus serie onderscheidt, is de elegantie en flexibiliteit die het metaalwerk uitstraalt, geïnspireerd door de gratie van Zuidoost-Aziatische culturen. Deze meubelstukken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toonbeeld van functionaliteit en veelzijdigheid. De melange stof van de Lotus collectie speelt in op de trend waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Dit maakt dat de meubels zowel buiten als binnen een stijlvolle toevoeging zijn.

De technische specificaties van de Lotus collectie omvatten een fauteuil en sofa's in verschillende afmetingen, vervaardigd met een stalen frame en metalen gaas, ondersteund door een stalen constructie. De zitting is gevuld met gegoten PU-schuim en de stoffering is verkrijgbaar in vier kleurcombinaties, waardoor de meubels zich aanpassen aan diverse interieurstijlen.

Dima Loginov, de drijvende kracht achter de Lotus collectie, heeft met zijn ontwerp een elegante metaalbasis en rustige tinten gecombineerd. De kleurencombinaties roepen beelden op van diverse culturele landschappen, van de Marokkaanse paletten tot de Japanse tuinen en de terracotta tinten van het oude oosten. Lotus is een collectie die zowel thuis als op straat zijn plek vindt, en naadloos integreert in zowel het interieur van een stadsappartement als op het terras van een buitenhuis of in openbare ruimtes.

De Lotus collectie heeft de prestigieuze Iron A' Furniture Design Award in 2024 in ontvangst mogen nemen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs benadrukt het belang van het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.

Het project, gestart in mei 2022 in Moskou, Rusland, werd op 16 februari 2024 gepresenteerd op de ARTDOM interieurmeubelbeurs in Moskou, waar het de aandacht trok van designliefhebbers en professionals uit de industrie. Met Lotus zet Dima Loginov een nieuwe standaard voor buitenmeubilair, waarbij design toegankelijk wordt gemaakt zonder in te boeten aan esthetiek of comfort.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dima Loginov
Afbeeldingscredits: Dima Loginov
Projectteamleden: Dima Loginov - designer
Projectnaam: Lotus
Projectklant: Dima Loginoff


Lotus IMG #2
Lotus IMG #3
Lotus IMG #4
Lotus IMG #5
Lotus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp