Älskar: Een Meubelstuk Waar Natuur en Comfort Samenkomen

Ontwerper Danwei Zhao presenteert de Ginkgo-geïnspireerde lounge stoel

De Älskar lounge stoel, een creatie van ontwerper Danwei Zhao, is een ode aan de natuur en ergonomie. Dit meubelstuk belichaamt de harmonie tussen binnenruimtes en de natuurlijke wereld, en biedt een unieke zitervaring.

De inspiratie voor Älskar komt voort uit de wens om natuurlijke elementen te integreren in woonruimtes. Het ontwerp, geïnspireerd door de sierlijke vormen van Ginkgo bladeren, is een expressie van organische schoonheid. De vloeiende lijnen en afgeronde hoeken nodigen uit tot ontspanning en bieden een comfortabele zitervaring. Älskar is meer dan een stoel; het is een uiting van vorm, functie en geïnspireerd ontwerp dat zowel esthetiek als comfort in woonruimtes verhoogt.

De realisatie van Älskar is een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie. Het prototype is vervaardigd door Cassily, waarbij gebogen multiplex gebruikt werd om de Ginkgo-geïnspireerde vorm te creëren. De vorm werd uitgesneden met een handzaag, gevolgd door nauwkeurig schuren voor een verfijnde afwerking. De poten zijn met CNC-technologie vervaardigd, wat een moderne precisie toevoegt aan het ontwerp. Deze synergie van technieken zorgt voor een getrouwe weergave van het unieke en organische ontwerp van Älskar.

De afmetingen van Älskar zijn 650mm breed, 688mm diep en 730mm hoog. Het ontwerp kenmerkt zich door natuurlijke inspiratie, organisch ontwerp en comfortabele zitplaatsen. Het biedt een harmonieuze toevoeging aan interieurs en verenigt de esthetiek van meubilair met ergonomie, emotioneel welzijn en het hedendaagse wonen.

Het gebruik van Älskar is eenvoudig en intuïtief; men kan zich er gemakkelijk in nestelen en ontspannen. De stoel transformeert de zitervaring met zijn uitnodigende vorm, geïnspireerd door Ginkgo bladeren. De zachte lijnen en afgeronde randen zorgen voor een comfortabele en verwelkomende ervaring. Älskar onderscheidt zich door een combinatie van natuur-geïnspireerde esthetiek en comfort, wat zorgt voor een unieke en plezierige zitervaring.

Het ontwerpproces van Älskar startte in januari 2022 in Los Angeles, Californië, en werd in april 2022 voltooid. Het onderliggende onderzoek omvatte een kwalitatieve studie gericht op gebruikerservaring en esthetische voorkeuren. De resultaten benadrukten het belang van natuur-geïnspireerde elementen in meubeldesign voor het creëren van emotioneel resonante leefruimtes. Älskar, geworteld in deze inzichten, streeft ernaar het welzijn en de verbinding met de natuur in huiselijke omgevingen te verbeteren.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van Älskar was het vinden van de juiste balans tussen organische inspiratie en functioneel ontwerp. Het overwinnen van deze uitdagingen vereiste een harmonieuze fusie van creativiteit, aanpassingsvermogen en een scherp begrip van de evoluerende designlandschappen. Älskar integreert de schoonheid van de natuur in het huis, en biedt een comfortabele en visueel aantrekkelijke ruimte.

De Älskar lounge stoel heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Meubeldesign in 2024 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en een positieve invloed hebben.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cassily Danwei Zhao
Afbeeldingscredits: Image #1: Danwei Zhao, Alskar Lounge Chair, 2022.
Projectteamleden: Cassily Danwei Zhao
Projectnaam: Alskar
Projectklant: Danwei Zhao


Alskar IMG #2
Alskar IMG #3
Alskar IMG #4
Alskar IMG #5
Alskar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp