Pinch: Een Moderne Interpretatie van de Traditionele Plastic Stoel

Een Ontwerp van Medium2 Studio

Plastic stoelen zijn een alledaagse ervaring in het leven van moderne mensen. Ze zijn ook een uitstekend voorbeeld van de praktische en handige eigenschappen die industriële productie met zich meebrengt.

De Pinch stoel begint met het prototype van de traditionele plastic stoel en voegt vervolgens een nieuwe vormfactor toe om beter aan te sluiten bij moderne architectuur en design. De stoel is ontworpen met behulp van een unibody logica, waarbij de plastic plaat transformeert in een complete stoel met eenvoudige knijp- en trek bewegingen.

De Pinch stoel is een moderne interpretatie van de traditionele plastic stoel, gevormd uit één stuk met een strak en eigentijds design dat perfect past bij moderne architectuur en landschappen. De stoel is stapelbaar voor gemakkelijke opslag en kan worden omgedraaid op een tafel om het schoonmaken van vloeren door restaurantpersoneel te vergemakkelijken. Dit zorgt voor een naadloze en harmonieuze uitstraling, met een visueel dynamisch en intuïtief ontwerp dat zowel stijlvol als praktisch is.

De Pinch stoel wordt gerealiseerd door middel van plastic spuitgieten en heeft de volgende technische specificaties: 549 mm x 558 mm x 822 mm.

Het ontwerpteam van de Pinch stoel bestaat uit Ping-Lun Chung, Yen-Ting Lin en Fang-Yu Chen.

Het ontwerp van de Pinch stoel maakt stapelen tijdens opslag mogelijk en zorgt voor een stabiele plaatsing op een eettafel wanneer deze ondersteboven wordt geplaatst. Dit is handig voor restaurantpersoneel om de vloer schoon te maken bij het sluiten van het restaurant.

Het project voor de Pinch stoel begon in januari 2021 in Taiwan en werd in mei 2021 voltooid.

Medium2 Studio heeft onderzoek gedaan naar de behoeften en verwachtingen van restauranteigenaren met betrekking tot plastic stoelen. Ze ontdekten dat restauranteigenaren stoelen wilden die stapelbaar waren voor gemakkelijke opslag, maar ook tijdelijk van de grond konden worden gelicht om de vloer schoon te maken zonder een hele ruimte met stoelen te hoeven leegmaken. Daarnaast hadden ze hoge verwachtingen van het design van plastic stoelen, in de hoop dat deze het interieur van hun etablissementen konden verbeteren of aanvullen. Op basis van deze bevindingen heeft Medium2 Studio de Pinch stoel ontworpen.

Het ontwerpen van een stoel die zowel aan praktische behoeften als moderne esthetiek voldoet, en tegelijkertijd stapelbaar en gemakkelijk schoon te maken is, vereist het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie, wat een uitdagend proces kan zijn.

De Pinch stoel is een unibody, stapelbare plastic stoel die traditionele ontwerpen opnieuw bedenkt met een frisse esthetiek die beter past bij hedendaagse architectuur en landschappen. Ontworpen met een unibody logica, transformeert de plastic plaat zich tot een complete stoel met eenvoudige knijp- en trek bewegingen. Het naadloze en coherente uiterlijk zorgt voor een intuïtief en dynamisch visueel beeld. Het ontwerp maakt stapelen tijdens opslag mogelijk en zorgt voor een stabiele plaatsing op een eettafel wanneer deze ondersteboven wordt geplaatst, wat handig is voor restaurantpersoneel bij het schoonmaken van de vloer bij het sluiten van het restaurant.

Afbeeldingen met dank aan MEDIUM2 STUDIO INC.

De Pinch stoel heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionaliteit, en die uitstekende expertise en innovatie illustreren. De Pinch stoel wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Ping-Lun
Afbeeldingscredits: MEDIUM2 STUDIO INC.
Projectteamleden: Ping-Lun Chung Yen-Ting Lin Fang-Yu Chen
Projectnaam: Pinch
Projectklant: Chung Ping-Lun


Pinch IMG #2
Pinch IMG #3
Pinch IMG #4
Pinch IMG #5
Pinch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp