De Maanstoel: Een Meesterwerk van Le Xu

Traditie en Innovatie Verenigd in Zelfmonteerbaar Zitmeubel

De Maanstoel, ontworpen door Le Xu, is een toonbeeld van eenvoud, functionaliteit en esthetiek, geïnspireerd door de levensstijl van de moderne generatie.

De hedendaagse jongeren, vaak beperkt door een bescheiden inkomen en woonruimte, zijn fervente online shoppers en verhuizen regelmatig. Zij streven naar een zekere levenskwaliteit binnen hun mogelijkheden. Le Xu heeft deze behoeften als uitgangspunt genomen en een revolutionaire stoel ontworpen die traditionele houtverbindingen combineert met de flexibiliteit van moderne meubels. De Maanstoel is een solide, stijlvol zitmeubel dat zonder gereedschap in elkaar gezet kan worden, waardoor het perfect aansluit bij de levensstijl van zijn doelgroep.

Wat de Maanstoel onderscheidt, is de innovatieve toepassing van de klassieke pen-en-gatverbindingen, versterkt met zwaluwstaartsloten. Dit zorgt niet alleen voor een stevige constructie maar ook voor een krachtige visuele impact. Het ontwerp is een perfecte symbiose van functionaliteit en esthetiek. Het gebruik van massief hout, zoals Amerikaans walnotenhout, verhoogt de duurzaamheid en geeft de stoel een tijdloze uitstraling.

De productietechnologie is relatief eenvoudig gebleven: houtsnijden. Echter, de technische specificaties onthullen de precisie waarmee de Maanstoel is ontworpen: met afmetingen van 390 x 340 x 680 mm is het een compact meubelstuk dat toch voldoende comfort biedt. De platte verpakking waarin de stoel wordt geleverd, draagt bij aan een vermindering van de transportkosten en maakt het ideaal voor online verkoop.

De interactie met de Maanstoel is intuïtief en plezierig. Het meubelstuk kan in slechts enkele stappen uit de verpakking worden gehaald en in elkaar worden gezet, waardoor de gebruiker de voldoening van het zelf monteren ervaart. Het resultaat is een stevig en duurzaam product dat de kwaliteit van het dagelijks leven verbetert.

Het ontwerpproces, dat plaatsvond tussen april 2018 en augustus 2020 in Hangzhou, was een uitdaging op het gebied van structureel ontwerp. Le Xu heeft met succes een nieuwe structuur ontwikkeld die zowel de demonteerbaarheid als de stevigheid van de stoel garandeert, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Dit innovatieve ontwerp heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor uitmuntend en creatief ontwerp dat bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.

De Maanstoel van Le Xu is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele technieken kunnen worden aangepast aan de moderne tijd, resulterend in een meubelstuk dat zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Het is een product dat de wijsheid van het verleden met de innovatie van het heden verbindt, en daarmee een nieuwe standaard zet in de wereld van designmeubilair.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Le
Afbeeldingscredits: Xu Le
Projectteamleden: Xu Le
Projectnaam: Moon Chair
Projectklant: Zhejiang Sci-Tech University


Moon Chair IMG #2
Moon Chair IMG #3
Moon Chair IMG #4
Moon Chair IMG #5
Moon Chair IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp