Rollerback: Een Innovatieve Eetkamerstoel voor Optimaal Comfort

Een Ontwerp van Timothy Hardman

Timothy Hardman heeft de Rollerback eetkamerstoel ontworpen om mensen comfortabeler te laten zitten tijdens het dineren. De gebruikelijke eetkamerstoel is onbuigzaam en staat geen beweging toe tijdens het zitten. De Rollerback-stoel heeft een vrij roterend kussen dat is gemonteerd op een staaf, waardoor meerdere zithoudingen mogelijk zijn om mensen comfortabeler te laten zitten, terwijl ze toch ondersteuning bieden.

Elke persoon heeft een ander lichaam en geen enkele eetkamerstoel is geschikt voor iedereen vanwege die variatie. De Rollerback eetkamerstoel probeert een stoel voor iedereen te zijn door de persoon die erop zit in staat te stellen achterover te leunen en het achterste kussen naar behoefte te rollen om bij hun lichaam te passen. De stoel combineert de drie basisgeometrische vormen - driehoek, cirkel en rechthoek - om een esthetisch aantrekkelijk maar eenvoudig ontwerp te creëren. Het vrij roterende kussen biedt ondersteuning terwijl het volledige bewegingsvrijheid biedt, waardoor een comfortabele en dynamische stoel ontstaat.

De Rollerback-stoel is vervaardigd uit massief stalen staven en heeft een bekleding van leer over op maat gemaakte schuimkussens. Het achterste kussen is gemonteerd op een staaf die vrij kan roteren, terwijl het toch ondersteuning biedt.

Deze eetkamerstoel is bedoeld om te worden gebruikt op een manier die de persoon die erop zit het beste uitkomt. De stoel biedt de essentiële ondersteuning die een stoel moet bieden, terwijl hij tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om achterover te leunen en comfortabel te zitten.

Het project begon in maart en eindigde in juni 2022 in San Francisco. Het grootste uitdaging bij deze stoel was het monteren van het achterste kussen. Het dunne stalen frame moest zeer precies worden uitgeboord om ruimte te bieden voor de steunstaaf van het kussen.

De Rollerback eetkamerstoel is een uniek en innovatief ontwerp dat streeft naar optimaal comfort voor iedereen. Met zijn combinatie van functionaliteit en esthetiek is deze stoel een aanwinst voor elke eetkamer.

De Rollerback eetkamerstoel heeft de Iron A' Design Award gewonnen in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De stoel wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriestandaarden en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Timothy Hardman
Afbeeldingscredits: Timothy Hardman
Projectteamleden: Timothy Hardman
Projectnaam: Rollerback
Projectklant: Timothy Hardman


Rollerback IMG #2
Rollerback IMG #3
Rollerback IMG #4
Rollerback IMG #5
Rollerback IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp