De Flip Stoel: Een Innovatieve Fusie van Natuur en Design

Ontwerper Kuan-Cheng Chen presenteert een unieke zitervaring geïnspireerd door de natuur

De Flip stoel, ontworpen door Kuan-Cheng Chen, is een meesterwerk dat de serene sensatie van zitten op een grasveld nabootst. Het ontwerp, dat de beweging van gras in de wind belichaamt, is een prachtige combinatie van innovatie, technologie en natuurlijke inspiratie.

De Flip stoel is geïnspireerd op de ervaring van het loungen op een uitgestrekt gazon, genietend van de zachtheid van het gras, het warme zonlicht en de zachte streling van de wind. Deze ervaring is vertaald naar een uniek stoelontwerp dat de vorm en het gevoel van een grasveld nabootst.

Om dit effect te bereiken, werden computerprogramma's gebruikt om de vloeiendheid en plooien van de zitting van de stoel te simuleren. Het hout werd vervolgens met stoom in vorm gebogen, waardoor de natuurlijke rondingen en contouren van het graslandschap werden nagebootst. Het eindproduct werd vervolgens zorgvuldig met de hand vervaardigd om gebruikers een authentieke en meeslepende natuurlijke ervaring te bieden.

De productie van de Flip stoel was een uitdaging op het gebied van creativiteit en productie. Het doel was om de sensatie van de windstroom effectief vast te leggen en tegelijkertijd de meest efficiënte en effectieve productiemethode te vinden. Dankzij innovatieve ontwerptechnieken en gespecialiseerde productiemethoden werden deze uitdagingen met succes overwonnen.

De Flip stoel is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Meubelontwerp Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

De Flip stoel is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samenkomen om een unieke en inspirerende ervaring te creëren. Het is een bewijs van de creativiteit en het vakmanschap van ontwerper Kuan-Cheng Chen en een prachtige aanvulling op elke leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Kuan-Cheng
Afbeeldingscredits: Chen Kuan-Cheng
Projectteamleden: Chen Kuan-Cheng
Projectnaam: Flip
Projectklant: Chen Kuan-Cheng


Flip IMG #2
Flip IMG #3
Flip IMG #4
Flip IMG #5
Flip IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp