Arkhe Collectie: Moderne Eerbetoon aan Mediterrane Amphitheaters

Een Samensmelting van Natuurlijke Materialen en Tijdloze Vormgeving

Ontdek de Arkhe Collectie, geïnspireerd door de majestueuze amphitheaters van het Middellandse Zeegebied, een fusie van kunst en functionaliteit.

De Arkhe Collectie, ontworpen door Fulden Topaloglu, is een ode aan de prachtige amphitheaters die verspreid liggen over het Middellandse Zeegebied, en aan de rijke geschiedenis, cultuur en mythen die zij fluisteren naar ons collectieve bewustzijn. Topaloglu, die haar jeugd doorbracht aan de Egeïsche kust, haalde inspiratie uit de bezoeken aan deze indrukwekkende overblijfselen uit oude tijden, die altijd een diepe indruk achterlieten en het kind in haar een gevoel van grootsheid gaven.

De Arkhe collectie onderscheidt zich door een sierlijke combinatie van functionaliteit en sculpturale vormgeving. De natuurlijke schoonheid van travertijn en hout, gecombineerd met voortreffelijk vakmanschap en de inspiratie uit de antieke amphitheaters, geven de collectie een tijdloze aantrekkingskracht. Het design speelt met geometrie om unieke oppervlakken te creëren die het oog aanspreken, terwijl ze de meubeloppervlakken verdelen in gebieden met verschillende functies. De stukken bieden verschillende geometrische variaties om aan uiteenlopende ruimtelijke behoeften te voldoen.

De Arkhe collectie wordt vervaardigd door bekwame ambachtslieden, gebruikmakend van natuurlijke materialen zoals travertijn en hout. Zowel de travertijn- als houtonderdelen van de stukken worden geproduceerd door een combinatie van CNC- en ambachtelijke productieprocessen. Er wordt ook maatwerk aangeboden met verschillende steen- en houtopties. De stukken kunnen volledig uit steenblokken, volledig uit hout of uit een combinatie van steen en hout worden vervaardigd. De meubels zijn ontworpen om te monteren en kunnen gedemonteerd worden verzonden in platte pakketten. De montage gebeurt met roestvrijstalen verbindingsstukken.

De Arkhe collectie biedt functionaliteit, een emotionele ervaring en uniciteit door zijn minimale, sculpturale vormen en sterke visuele effect. De gecreëerde oppervlakken op het meubilair spreken tot de verbeelding, terwijl ze het meubeloppervlak verdelen in gebieden met verschillende functies. De collectie integreert met verschillende interieurs, aangezien deze kan worden aangepast aan de behoeften en wensen van de gebruiker door een keuze uit verschillende geometrische en materiaalalternatieven. Het minimalistische design biedt gebruiksgemak en eenvoud in onderhoud.

De productiefase van het project startte in maart 2023 in Istanbul en werd afgerond in augustus 2023 in Istanbul. Tijdens het ontwerpproces werden talrijke schetsen, computermodellen en kleinschalige modellen gemaakt om de algehele afmetingen te optimaliseren, en om verschillende afmetingen voor de trappen te bepalen die de diverse oppervlakken op de stukken creëren. Door interactie met lokale ambachtslieden werden de details met betrekking tot oppervlaktebewerkingen en montagesamenstellingen vastgesteld aan de hand van prototypes.

De grootste uitdaging van het project was het bereiken van het gewenste materiaal- en visuele effect en kwaliteit op de complexe oppervlaktebewerkingen met verschillende materialen zoals ongevuld travertijn en hout. Er werden verschillende kleinschalige proeven uitgevoerd met verschillende soorten travertijn en hout voordat de productie van grootschalige producten begon.

Ervaar de tijdloze poëzie van de Arkhe Collectie, een eerbetoon aan de oude amphitheaters van het Middellandse Zeegebied. Geïnspireerd door hun rijke geschiedenis en de mythen die zij fluisteren naar ons collectieve bewustzijn, combineert elk stuk functionaliteit met sculpturale elegantie. Vervaardigd met natuurlijk travertijn en hout, combineert de collectie voortreffelijk vakmanschap met tijdloos design. Geometrische ontwerpen creëren onderscheidende oppervlakken die het oog aanspreken, terwijl de variaties in de stukken tegemoetkomen aan diverse ruimtelijke en gebruikersbehoeften. Verhef uw ruimte met Arkhe, waar geschiedenis en ambacht samenkomen met hedendaagse luxe.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fulden Topaloglu
Afbeeldingscredits: Image #1,2,3,4,5: Computer Graphics Artist / Oğuz Tercan, 2024.
Projectteamleden: Fulden Topaloglu
Projectnaam: Arkhe
Projectklant: Studio Kali


Arkhe IMG #2
Arkhe IMG #3
Arkhe IMG #4
Arkhe IMG #5
Arkhe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp