Eureka Lounge Chair: Een Wiskundig Geïnspireerde Stoel met Een Flow

Beijing Yeak Tech Co. Ltd. brengt met trots de Eureka Lounge Chair op de markt

Beijing, November 2022

Beijing Yeak Tech Co. Ltd. heeft de Eureka Lounge Chair geïntroduceerd, een unieke stoel die geïnspireerd is op de kleinste Enneper in de natuur. Deze lounge stoel is een hoogtepunt in modern interieurontwerp en biedt een stabiele constructie met een gevoel van flow.

De Eureka Lounge Chair onderscheidt zich door zijn vloeiende vorm en kleurrijke stippen die vanuit verschillende hoeken een ander visueel effect creëren. Dit echoot het stromingseffect van de gebogen stoel en zorgt voor een indrukwekkende esthetiek.

De stoel is gebaseerd op een wiskundig model van het Enneper oppervlak, wat resulteert in een vorm die zowel ordelijk als vloeiend is. De zorgvuldig ontworpen ondersteunende structuur biedt gebruikers ergonomisch comfort en zorgt tegelijkertijd voor stabiliteit.

Wat de Eureka Lounge Chair ook uniek maakt, is de bekleding. Deze is gemaakt van wolvilt uit de Kvadrat Sprinkles collectie, dat uitstekende rekbaarheid en duurzaamheid biedt, waardoor het een ideaal materiaal is voor stoelen.

De productie van de stoel omvat het gebruik van glasvezel met behulp van mallen, die vervolgens bedekt wordt met de speciale Kvadrat Sprinkles bekleding. De kleurrijke stippen op de stof zorgen voor een uniek visueel effect dat verandert afhankelijk van de kijkhoek. De stof kan in alle richtingen worden uitgerekt, waardoor het perfect is voor de gebogen vorm van de stoel.

De afmetingen van de Eureka Lounge Chair zijn 980mm x 1040mm x 1000mm, waardoor het een comfortabele en ruime zitplaats biedt.

De interactie met de gebruiker wordt gegenereerd door de aantrekkingskracht van wiskundige orde door middel van organische vormen. De gebogen randen nodigen de gebruiker uit om comfortabel te gaan zitten of liggen. De vormen met een gevoel van orde en warme kleuren stellen gebruikers in staat om het comfort van het meubilair te ervaren voordat ze het daadwerkelijk gebruiken, wat hen aanzet om dit gevoel te bevestigen door het daadwerkelijk te gebruiken.

De Eureka Lounge Chair is ontworpen en ontwikkeld in Beijing in januari 2021 en werd gelanceerd in China in november 2022.

Het ontwerpproces van de Eureka Lounge Chair begon met de vorm, gevolgd door functie en ergonomie. De ontwerpers kozen uiteindelijk voor het Enneper oppervlak na het bestuderen van wiskundige modellen in de natuur, die worden gepresenteerd in zuivere geometrische vormen. Met de observatie van de natuur kreeg de vorm verschillende functies, waaronder rugleuning en stoelpoten.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces was het vinden van een technische oplossing die het hoogste niveau van esthetiek, comfort en duurzaamheid integreert. Het Enneper oppervlak bleek de beste keuze te zijn om het algehele gevoel van flow en orde te harmoniseren door middel van de gebogen structuur die overeenkomt met het wiskundige model, en om ergonomie en comfort te waarborgen met zijn unieke ontwerp.

De Eureka Lounge Chair is bekroond met de Platinum A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme en genialiteit, en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. De Eureka Lounge Chair wordt geprezen om zijn esthetiek, excellentie en bijdrage aan het verbeteren van de wereld.

Met zijn unieke vormgeving en inspiratie uit de natuur, is de Eureka Lounge Chair een opvallend meubelstuk dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. Het is een perfecte aanvulling op moderne interieurs en biedt gebruikers een comfortabele en stijlvolle zitervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huile Yi
Afbeeldingscredits: Huile Yi
Projectteamleden: Huile Yi Zulong Liu
Projectnaam: Eureka
Projectklant: Huile Yi


Eureka IMG #2
Eureka IMG #3
Eureka IMG #4
Eureka IMG #5
Eureka IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp