Minimal Techno: Een Delicate en Duurzame Armstoel

Een Ontwerp van Sebastiaan Van Beest

Inleiding

De Minimal Techno armstoel is een opvallend ontwerp dat minimalistische Japanse esthetiek combineert met duurzaamheid. Ontwerper Sebastiaan Van Beest heeft met dit project een statement willen maken door gerecyclede materialen te gebruiken en tegelijkertijd een comfortabele en elegante stoel te creëren. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en technische specificaties van dit bijzondere ontwerp.

De Minimal Techno armstoel is gemaakt van gerecycled massief staal en hergebruikt bamboe hardhouten vloeren. Het heeft een matte zwarte coating met geborstelde messing schroeven om de bamboe latten op hun plaats te houden. Het ontwerp voelt delicaat aan, maar is tegelijkertijd sterk en robuust. Dankzij het dunne staal en bamboe is deze stoel flexibel en zeer comfortabel, zelfs bij langdurig zitten.

Van Beest heeft bij het realiseren van dit ontwerp de nadruk gelegd op duurzaamheid. Met uitzondering van de schroeven zijn alle materialen gerecycled. De ontwerper is zelfs bezig met het vinden van gerecycled messing om dit product volledig duurzaam te maken. De stoel bestaat uit slechts drie materialen, wat het gemakkelijk reproduceerbaar maakt. Er wordt ook gekeken naar manieren om het product compacter te maken voor verzending wanneer het in productie gaat.

De afmetingen van de stoel zijn H24" W27" L30". Het ontwerp is zorgvuldig geconstrueerd en getest om gewichten tot 250 lbs te kunnen dragen. Het gebruik van negatieve ruimte speelt een belangrijke rol in dit ontwerp. Het creëert de illusie dat de stoel weinig ruimte inneemt, terwijl hij toch een grote aanwezigheid heeft.

De Minimal Techno armstoel is ontworpen en gerealiseerd in Vancouver, Canada. Het project werd gestart op 26 maart 2021 en voltooid op 30 maart 2021. Tijdens het ontwerpproces waren er verschillende uitdagingen, zoals het vinden van de juiste balans tussen comfort en minimalisme met zo min mogelijk materialen. Het gebruik van massief staal en hardhouten bamboe bleek de ideale oplossing te zijn om een lichte, flexibele, strakke en sterke stoel te creëren.

Dit ontwerp is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. De Minimal Techno armstoel is een vereerd product dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert. Het belichaamt buitengewone excellentie en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.

Met de Minimal Techno armstoel heeft Sebastiaan Van Beest een uniek en duurzaam ontwerp gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is. Het gebruik van gerecyclede materialen en de aandacht voor negatieve ruimte maken deze stoel een ware blikvanger. Of het nu in een modern interieur of een minimalistische omgeving wordt geplaatst, de Minimal Techno armstoel voegt een vleugje elegantie en duurzaamheid toe aan elke ruimte.

Ontdek de schoonheid van minimalistisch design en duurzaamheid met de Minimal Techno armstoel.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sebastiaan Van beest
Afbeeldingscredits: Sebastiaan Van beest
Projectteamleden: Sebastiaan Van beest
Projectnaam: Minimal Techno
Projectklant: Sebastiaan Van beest


Minimal Techno IMG #2
Minimal Techno IMG #3
Minimal Techno IMG #4
Minimal Techno IMG #5
Minimal Techno IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp