Plato en Aristoteles: Unieke Bedside Tables die Filosofie en Design Samenbrengen

Een Meesterwerk van Daniele Mezzetti

Inleiding

Plato en Aristoteles, de nieuwste creatie van ontwerper Daniele Mezzetti, zijn een paar unieke bedside tables die geïnspireerd zijn op de beroemde fresco "The School of Athens". Deze fresco toont Plato en Aristoteles samen, waarbij de eerste zijn vinger omhoog steekt om het pad naar het goede aan te geven, terwijl de laatste zijn rechterarm uitstrekt en deze in de lucht houdt om het tegenovergestelde proces aan te geven om hetzelfde doel te bereiken.

Ontwerp

Plato en Aristoteles zijn een paar bedside tables die, hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zeer verschillend van elkaar zijn. Plato, de linker bedside table, heeft een opwaartse ontwikkeling: een rechthoekige ring omarmt en ondersteunt het, waardoor het slank en elegant lijkt. Onderaan bevinden zich twee laden en bovenaan bevinden zich drie kleine planken om boeken, objecten of andere items op te plaatsen. De lades worden breder door een vierkante groef aan de onderkant van de lade, waardoor deze onzichtbaar wordt en het ontwerp strak en schoon blijft.

Aristoteles, daarentegen, heeft een neerwaartse ontwikkeling. Hierdoor kan het een enkele plank bevatten die naar rechts uitsteekt, waar verschillende objecten zoals het boek dat je aan het lezen bent, de telefoon of andere items kunnen worden geplaatst.

Materialen en Afwerking

De ondersteunende structuur van de bedside tables is gemaakt van metaal en kan worden afgewerkt in verschillende afwerkingen, zoals messing, cortenstaal, chroom of goud. De bovenbladen en laden zijn gemaakt van hout en kunnen ook worden aangepast met verschillende afwerkingen of kleuren. Voor praktische redenen kunnen de bedside tables ook beschikbaar zijn in een spiegelbeeldversie van de afgebeelde versie, namelijk Plato aan de rechterkant en Aristoteles aan de linkerkant.

Specificaties

Plato heeft de volgende afmetingen: hoogte 1800 mm, breedte 600 mm en diepte 300 mm. Aristoteles is iets kleiner met een hoogte van 600 mm, breedte van 850 mm en diepte van 300 mm.

Functionaliteit

De twee bedside tables zijn ontworpen om de hele muur achter het bed te verfraaien. De verticale ontwikkeling van Plato maakt het niet alleen geschikt als nachtkastje, maar ook als kleine boekenkast. De drie planken kunnen verschillende boeken of decoratieve objecten bevatten, zoals vazen, fotolijsten en meer. Aristoteles daarentegen is ontworpen om naar beneden te gaan, waardoor het een enkele plank heeft waarop verschillende objecten kunnen worden geplaatst.

Ontwerpproces en Inspiratie

Het idee voor Plato en Aristoteles ontstond in februari 2021 in Rome. Het ontwerp werd meerdere keren aangepast en verfijnd voordat het uiteindelijke ontwerp werd bereikt. Het doel was om twee bedside tables te creëren die samen gebruikt kunnen worden, maar een tegengestelde ontwikkeling hebben. Het was een uitdaging om de conventionele gedachte van identieke en spiegelende nachtkastjes te doorbreken, maar uiteindelijk werd de oplossing gevonden in de metalen ring die beide bedside tables omarmt en ondersteunt.

Awards en Erkenning

Plato en Aristoteles hebben de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Furniture Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Plato en Aristoteles heeft Daniele Mezzetti een meesterwerk gecreëerd dat filosofie en design op een unieke manier samenbrengt. Deze bedside tables zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en een ware blikvanger in elke slaapkamer.

Afbeeldingscredits: Alle afbeeldingen zijn virtuele afbeeldingen gemaakt door Daniele Mezzetti en zijn eigendom van hem.

Intellectueel eigendom: Daniele Mezzetti


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniele Mezzetti
Afbeeldingscredits: All inserted images are virtual images created by Daniele Mezzetti and owned by him
Projectteamleden: Daniele Mezzetti
Projectnaam: Plato Aristotle
Projectklant: Daniele Mezzetti


Plato Aristotle  IMG #2
Plato Aristotle  IMG #3
Plato Aristotle  IMG #4
Plato Aristotle  IMG #5
Plato Aristotle  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp