Ontwerpnaam: Infinity

Ontwerper: Natalia Komarova

Inleiding:

Het Infinity-armstoelontwerp van Natalia Komarova is geïnspireerd op het oneindigheidssymbool - een omgekeerde acht. Dit symbool staat in de Chinese cultuur voor de combinatie van twee werelden - duisternis en licht, Yin en Yang, dood en geboorte. Deze perfecte oneindigheid is de basis van het ontwerp. Het biedt niet alleen een nieuwe visie op meubelontwerp, maar introduceert ook symboliek in de atmosfeer voor liefhebbers van spirituele praktijken.

De nadruk van het ontwerp ligt op de rugleuning van de armstoel. Deze lijkt van vorm te veranderen bij het draaien, waardoor de dynamiek van de lijnen wordt benadrukt en het oneindigheidssymbool in verschillende vlakken wordt gerecreëerd. De rugleuning wordt bijeengehouden door meerdere elastische banden die een externe lus vormen, wat ook verwijst naar de cyclische aard van het leven en balans. De overige elementen van de stoel zijn ontworpen in een minimalistische stijl.

De stoel maakt gebruik van een eenvoudig gevormd cilindrisch voetenbankje als zitting, terwijl een middelgroot orthopedisch kussen erboven de onderrug van de gebruiker ondersteunt en zorgt voor comfortabel zitten gedurende lange tijd. Er is extra nadruk gelegd op unieke poten die de zijstukken van de stoel stevig vastzetten en ondersteunen, vergelijkbaar met klemmen. De poten kunnen gemaakt zijn van metaal of dik plastic, afhankelijk van de wensen van de klant. Voor de zachte oppervlakken van de stoel is fluweel gebruikt, omdat we aandacht besteden aan de tastzin van klanten, wat een integrale factor is die het comfortabele en langdurige gebruik van meubels beïnvloedt. De stof kan in verschillende kleuren worden gemaakt, zowel effen als met contrasterende tinten voor de basis met een kussen en rugleuning. De banden moeten gemaakt zijn van elastisch polymeer, dat de rug in het midden stevig vastzet, zorgt voor een lange levensduur en qua kleur harmonieert met het hoofdkleurenpalet van de stoel.

De afmetingen van de stoel zijn als volgt: breedte - 830 mm, diepte - 770 mm, hoogte - 730 mm.

Het Infinity-armstoelontwerp is ontwikkeld in juli 2019 en de productie is gepland voor de herfst van 2019.

Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar de invloed van de oosterse cultuur, waarbij elementen van de Chinese filosofie zijn verwerkt om eer te betuigen aan deze rijke cultuur en iedereen in staat te stellen een zekere symboliek toe te voegen aan de ruimte van hun huis of kantoor.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Infinity-armstoel was het creëren van een comfortabele en ruime stoel met een lichte rugleuning die zou voldoen aan de moderne eisen op het gebied van comfort en gemak, terwijl de oorspronkelijke vorm en identiteit behouden bleven. Er is lang gewerkt aan de creatie van de rugleuning en uiteindelijk diende een halve fietsband als prototype voor de vorm ervan. Er zijn verschillende opties voor de vorm van de zitting en rugleuning uitgeprobeerd voordat we tot de uiteindelijke versie kwamen, waarin we een balans hebben gevonden tussen ergonomie, comfort en eenvoudige productie.

Het Infinity-armstoelontwerp heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Natalia Komarova
Afbeeldingscredits: Natalia Komarova
Projectteamleden: Nikita Nekhoroshev
Projectnaam: Infinity
Projectklant: Natalia Komarova


Infinity IMG #2
Infinity IMG #3
Infinity IMG #4
Infinity IMG #5
Infinity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp