Stoel van de Ziel: Een Uniek Meesterwerk van Wen Jenq Cherng

Een Meesterwerk dat Comfort en Esthetiek Combineert

Stoelen zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons interieur. Deze meubelstukken hebben een lange geschiedenis van evolutie en worden als onvervangbaar beschouwd. Maar hoe moet een klassieke stoel, die men hoopt door te geven aan volgende generaties en die altijd essentieel blijft, worden gepresenteerd?

De "Stoel van de Ziel" is het resultaat van het ontwerpdenken van Wen Jenq Cherng. Als fervent beoefenaar van meditatie om te ontstressen en zijn lichaam en geest tot rust te brengen, hoopt hij dat het ontwerp van de stoel een volledig ontspannen toestand voor het lichaam weerspiegelt. Het ontwerp is voornamelijk gericht op functionaliteit, waarbij de gebruiker rechtop op de stoel zit en zijn of haar bovenlichaam perfect wordt ondersteund door de hoogte van de stoel, de rugleuning bij de taille en de armleuningen.

De licht gebogen rugleuning van de stoel omarmt het lichaam en biedt ondersteuning aan het menselijk lichaam. Hierdoor worden spanningen in de schouders, nek, taille en ledematen verlicht, en ervaart de gebruiker een comfortabel gevoel dat lijkt op een omhelzing.

Om naast functionaliteit ook visuele esthetiek te waarborgen, heeft Wen Jenq Cherng zich laten inspireren door het Chinese traditionele meubilair uit de Ming-dynastie. Hij heeft de elegante en eenvoudige vormgeving en de principes van proportie van dit meubilair overgenomen. Door de algehele structuur te verbeteren, heeft hij een unieke boogstructuur gebruikt als verbinding tussen de poten en de zitting van de stoel.

De stoel is vervaardigd met behulp van traditionele technieken, zoals de pen-en-gatverbinding, die de complexe samenstelling van ouderwets traditioneel meubilair verbetert. Deze verbinding versterkt niet alleen het mechanische systeem van de stoel, maar zorgt ook voor een eenvoudige en spirituele uitstraling.

De Stoel van de Ziel is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het hoofdstructuurelement van de stoel is gemaakt van ebbenhout uit Sulawesi, Indonesië. Dit materiaal is zorgvuldig gekozen vanwege de fijne kwaliteit en de diepzwarte lijnen die de verfijning van de stoel perfect weergeven. De metallic koperen buis van de poten en de paarse koeienhuiden zitting zorgen voor harmonie, elegantie, stabiliteit en duurzaamheid.

De Stoel van de Ziel is niet alleen een meubelstuk, maar een metgezel waarmee de gebruiker kan communiceren. Het is een stoel die de gebruiker uitnodigt om te ontspannen en tot rust te komen, en die de naam "Stoel van de Ziel" verdient.

De "Stoel van de Ziel" is een bekroond ontwerp en heeft in 2020 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de "Stoel van de Ziel" heeft Wen Jenq Cherng een meesterwerk gecreëerd dat comfort en esthetiek combineert. Deze stoel is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een kunstwerk dat de ziel van de gebruiker omarmt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Jenq Cherng
Afbeeldingscredits: Wen Jenq Cherng
Projectteamleden: Designer: Wen-Jenq Cherng
Projectnaam: Soul
Projectklant: Wen Jenq Cherng


Soul IMG #2
Soul IMG #3
Soul IMG #4
Soul IMG #5
Soul IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp