Pinnaculum: Een Innovatieve Transformeerbare Sofa voor Gedeelde Woonruimtes

Een Duurzaam en Veelzijdig Meubelstuk

De Pinnaculum transformeerbare sofa, ontworpen door Mohammed Shais Khan, is een innovatief en milieuvriendelijk meubelstuk dat privacy en veelzijdigheid biedt in gedeelde woonruimtes. Met zijn L-vormige ondersteuningsstructuur en inklapbare achterwand met verborgen scharnieren, is deze sofa ideaal voor ongestoord werken of ontspannen. De sofa kan eenvoudig worden omgetoverd tot een bed, waardoor het perfect is voor gasten of een dutje. Met zijn elegante ontwerp en neutrale kleur past het in verschillende interieurs, en de eenvoudige montage en demontage maken het ideaal voor frequente verhuizingen. Kortom, het is een stijlvolle en unieke keuze voor functioneel meubilair.

Het ontwerp van de Pinnaculum sofa is geïnspireerd door de behoefte aan functioneel en duurzaam meubilair dat privacy en veelzijdigheid biedt in gedeelde woonruimtes. Het ontwerp is ontstaan uit de ervaringen van de ontwerper in gedeelde appartementen en heeft tot doel deze ruimtes comfortabeler en functioneler te maken.

Wat de Pinnaculum sofa onderscheidt van andere ontwerpen is de combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek. De inklapbare achterwand zorgt voor privacy en afzondering wanneer dat nodig is, terwijl de L-vormige ondersteuningsstructuur stabiliteit en comfort biedt. Het transformeerbare ontwerp maakt het mogelijk om de sofa eenvoudig om te toveren tot een bed, waardoor het geschikt is voor verschillende situaties. Daarnaast is de keuze voor milieuvriendelijke materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout en natuurlijk latexschuim, een bewuste beslissing om duurzaamheid te bevorderen.

De Pinnaculum sofa wordt vervaardigd met behulp van traditionele houtbewerkingsmethoden voor het frame en geavanceerde technieken zoals 3D-modellering voor de inklapbare achterwand. Het gebruik van natuurlijk latexschuim als vulling zorgt voor comfort en duurzaamheid. De kussens worden gevormd met behulp van moderne technieken, waaronder vacuümvorming en CNC-snijden.

De Pinnaculum sofa heeft een breedte van ongeveer 1800-2200 mm, een diepte van 800-1000 mm en een hoogte van 800-1000 mm. Deze afmetingen maken het geschikt voor verschillende ruimtes en situaties.

Het gebruik van de Pinnaculum sofa is eenvoudig en intuïtief. Om te schakelen tussen de sofa- en bedmodus, hoeft de gebruiker alleen maar het onderste gedeelte van de sofa naar buiten te trekken, waarna de rugleuning naar beneden klapt om een vlak oppervlak te creëren. De draaibare privacywand biedt privacy en hoogte, waardoor het ideaal is om te werken of te ontspannen. De sofa heeft ook een opbergvak eronder en een hoes aan de zijwand. De eenvoudige transformatie en praktische functies zorgen voor een comfortabele en functionele gebruikerservaring.

Het Pinnaculum ontwerpproject begon in 2018 en het uiteindelijke ontwerp werd in 2022 voltooid in Davis, Californië. Het project omvatte uitgebreid onderzoek, brainstorming en evaluatie om de uitdagingen op het gebied van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid te overwinnen.

De Pinnaculum sofa is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Pinnaculum transformeerbare sofa is een uniek en functioneel meubelstuk dat privacy en veelzijdigheid biedt in gedeelde woonruimtes. Met zijn innovatieve ontwerp, duurzame materialen en praktische functies is het een waardevolle toevoeging aan elk interieur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohammed Shais Khan
Afbeeldingscredits: Mohammed Shais Khan
Projectteamleden: Mohammed Shais Khan
Projectnaam: Pinnaculum
Projectklant: Mohammed Shais Khan


Pinnaculum IMG #2
Pinnaculum IMG #3
Pinnaculum IMG #4
Pinnaculum IMG #5
Pinnaculum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp