Diag: Een Moderne en Functionele Bureau

Een Ontwerp van Marek Blazucki

Inleiding

Diag is een eenvoudig en modern bureau ontworpen door Marek Blazucki. Met zijn houten blad en stalen poten is dit bureau zowel geschikt voor thuis als op kantoor. Het unieke ontwerp is geïnspireerd op de behoefte aan een originele oplossing voor het opbergen van schrijfgerei.

Diag is voorzien van licht verhoogde en gebogen randen om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen. Daarnaast zijn er uitsparingen in het blad gemaakt om optionele leren organizers in te plaatsen. Het bureau is verkrijgbaar in fineer- of massief hout, of in gelakt MDF, met een geborsteld roestvrijstalen of antracietgelakte stalen basis.

Technisch gezien is het bureau voorzien van een metalen basis, gemaakt van structurele antracietlak of geborsteld roestvrij staal. Het blad is afgewerkt met eiken- of walnootfineer of een effen kleurlak. De afmetingen van het bureau zijn 1440 x 720 x 888 mm.

Het Diag-bureau is ontworpen door Marek Blazucki en werd voor het eerst gepresenteerd op de Meble Polska 2019 International Furniture Fair in Poznań. Het ontwerp werd bekroond met de MTP Gold Medal in de Premier-categorie. Het project werd zeer positief ontvangen door het publiek, vooral vanwege de aantrekkelijke vorm en de optionele accessoires.

Het creatieve uitgangspunt van het Diag-project was om een nieuwe vorm voor te stellen met een zo eenvoudig mogelijke structuur. Daarnaast moest er een niet-stereotype oplossing worden gevonden voor het opbergen van accessoires. Het resultaat is een bureau dat zowel tegen de muur als vrijstaand kan worden geplaatst. Het verhoogde achterste randje met uitsparingen biedt de mogelijkheid om optionele accessoires voor kleine gebruiksvoorwerpen gemakkelijk vast te maken.

Het Diag-bureau is een uniek en functioneel meubelstuk dat zowel in een huiselijke als zakelijke omgeving tot zijn recht komt. Met zijn moderne ontwerp en praktische kenmerken is het een waardevolle toevoeging aan elke ruimte.

Afbeeldingen met dank aan:

Afbeelding #1: Fotograaf Marek Błażucki, Diag, 2019.

Afbeelding #2: Fotograaf Marek Błażucki, Diag eiken, 2019.

Afbeelding #3: Fotograaf Marek Błażucki, Detail van Diag-rand, 2019.

Afbeelding #4: Fotograaf Marek Błażucki, Detail van Diag-accessoires, 2020.

Afbeelding #5: Fotograaf Marek Błażucki, Diag-accessoires, 2020.

Het Diag-bureau is een geregistreerd Gemeenschapsmodel bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Certificaatnummer: 005947686-0001.

Het Diag-bureau is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Marek Blazucki
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Marek Błażucki, Diag, 2019. Image #2: Photographer Marek Błażucki, Diag oak, 2019. Image #3: Photographer Marek Błażucki, Diag edge detail , 2019. Image #4: Photographer Marek Błażucki, Diag accessories detail, 2020. Image #5: Photographer Marek Błażucki, Diag accessories, 2020.
Projectteamleden: Marek Blazucki
Projectnaam: Diag
Projectklant: Marek Blazucki


Diag IMG #2
Diag IMG #3
Diag IMG #4
Diag IMG #5
Diag IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp