Umma: Een Elegante Fusie van Kunst en Comfort

De Umma Schommel van Ariane Rosa: Innovatie in Ontspanning

Ontworpen door Ariane Rosa, belichaamt de Umma schommel een vernieuwende combinatie van esthetiek en comfort, geïnspireerd door de serene kustlijnen.

De Umma schommel, een creatie van ontwerper Ariane Rosa, is een toonbeeld van originaliteit en elegantie. Dit ontwerp, dat een kust- en nautische sfeer oproept, is perfect voor ontspannen momenten buitenshuis of binnenshuis. De grote kussens van de schommel omarmen en brengen je naar een veilige plek, opgeschort in de tijd, vergelijkbaar met een vakantiegevoel aan de kust.

Wat de Umma schommel onderscheidt van andere producten in dezelfde categorie, zijn de elegante gebogen en doorlopende lijnen. Het ontwerp is ontstaan uit geometrische eenvoud en heeft zich ontwikkeld tot een complex levend wezen dat zowel aan de structurele als praktische eisen van een schommel voldoet.

De Umma schommel is vervaardigd uit slechts drie materialen die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik: aluminium voor het frame, een recyclebaar materiaal, nautisch touw en technische stoffen voor de bekleding. Deze keuze van materialen benadrukt de duurzaamheid en veelzijdigheid van het ontwerp.

Met afmetingen van 800mm breedte, 800mm diepte en 1100mm hoogte, biedt de Umma schommel een comfortabele zitervaring. Het is niet alleen een zitmeubel maar kan ook gezien worden als een kunstwerk dat zowel binnen als buiten een bijzondere toevoeging is. De eenvoudige lijnen nodigen uit om plaats te nemen en te genieten van het huidige moment.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Umma schommel was het vinden van een technische oplossing die voldeed aan de gewenste esthetische normen, comfort en duurzaamheid waarborgde, en ook de creatie van meerdere stukken uit een paar basiscomponenten toeliet. Het resultaat is een schommel die een kust- en nautische ambiance uitstraalt en zich uitstekend aanpast aan zowel binnen- als buitenomgevingen, en een uitnodigende plek biedt voor vrijetijdsbesteding.

De Umma schommel heeft in 2024 de Bronzen A' Design Award gewonnen, een prestigieuze erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het combineren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ariane Cristina da Rosa
Afbeeldingscredits: Ariane Cristina da Rosa
Projectteamleden: Ariane Cristina da Rosa
Projectnaam: Umma
Projectklant: Ariane Rosa Studio Arquitetura e Design


Umma IMG #2
Umma IMG #3
Umma IMG #4
Umma IMG #5
Umma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp