Veelzijdig Meubeldesign 'Tooska' Wint Prestigieuze Prijs

Esmail Ghadrdani's 'Tooska' triomfeert met Brons bij A' Meubelontwerp Award

Het 'Tooska' meubelstuk, een creatie van ontwerper Esmail Ghadrdani, is een toonbeeld van innovatie en functionaliteit in de hedendaagse meubelindustrie. Dit multifunctionele meubelstuk is speciaal ontworpen voor de moderne, compacte leefruimte en is bekroond met de Bronzen A' Meubelontwerp Award in 2024.

In een tijd waarin kleine woonruimtes en frequente verhuizingen veelvoorkomende uitdagingen zijn, biedt 'Tooska' een elegante en praktische oplossing. Het ontwerp, gekenmerkt door eenvoud en verfijning, maakt eenvoudige montage en veelzijdig gebruik mogelijk zonder ingewikkelde verbindingen. De draagbaarheid en aanpasbaarheid van 'Tooska' maken het een genot voor velen, of het nu thuis is of tijdens het reizen.

'Tooska' onderscheidt zich door zijn lichte en sterke houtconstructie, die zowel snij- als buigtechnieken omvat. Het meubel kan in verschillende configuraties worden gebruikt: als stoel, uitgestrekt voor rust, of zelfs opgevouwen als eenvoudige zitplaats. De slimme toepassing van riemen houdt de onderdelen bij elkaar en zorgt voor een stevige constructie, terwijl het ontwerp toch eenvoudig te monteren en te vervoeren blijft.

De afmetingen van 'Tooska' in stoelmodus zijn 520 mm breed, 330 mm diep en 500 mm hoog, wat een compact en ruimtebesparend ontwerp garandeert. Ghadrdani's benadering van het ontwerp was gericht op het creëren van een product dat niet alleen functioneel en duurzaam is, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

De ontwikkeling van 'Tooska' was niet zonder uitdagingen. Het realiseren van een product dat in verschillende modi functioneel is, eenvoudig te monteren en te transporteren, en tegelijkertijd sterk en mooi blijft, vereiste een innovatieve aanpak. Ghadrdani heeft deze uitdagingen overwonnen door een ontwerp te leveren dat zowel de noodzakelijke sterkte als de gewenste eenvoud en schoonheid biedt.

De 'Tooska' is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is een product dat niet alleen de esthetische waarden van kunst en design belichaamt, maar ook de praktische aspecten van wetenschap en technologie integreert. De erkenning door de A' Design Award onderstreept de impact van Ghadrdani's werk op de meubelindustrie en het dagelijks leven.

Met zijn bekroning tot Bronzen winnaar van de A' Meubelontwerp Award in 2024, heeft 'Tooska' bewezen dat het een uniek en waardevol product is voor consumenten die op zoek zijn naar multifunctionele, duurzame en stijlvolle meubeloplossingen. Dit succes is een bevestiging van Esmail Ghadrdani's toewijding aan uitmuntendheid in ontwerp en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esmail Ghadrdani
Afbeeldingscredits: Esmail Ghadrdani
Projectteamleden: Esmail Ghadrdani
Projectnaam: Toosa
Projectklant: Esmail Ghadrdani


Toosa IMG #2
Toosa IMG #3
Toosa IMG #4
Toosa IMG #5
Toosa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp