Waterfall: Een Organisch Ontwerp Geïnspireerd door de Natuur

Een Leisure Chair Ontworpen door Wei Jingye en Sun Bin

De natuurlijke schoonheid van de beroemde Duitse Triberg Waterval en de holle bomen heeft ontwerpers Wei Jingye en Sun Bin geïnspireerd bij het creëren van de Waterfall leisure chair. Dit unieke ontwerp combineert organische vormen met moderne esthetiek en biedt zowel comfort als visuele aantrekkingskracht.

De Waterfall leisure chair is ontworpen met het oog op ergonomie en comfort. Het ontwerp van de stoel volgt de natuurlijke curve van de menselijke taille, met subtiele golven op de zitting voor extra comfort en een menselijk tintje. De vloeiende lijnen van de stoel weerspiegelen de organische en vloeiende vormen van de Triberg Waterval, terwijl de holle structuur van de bomen is geïntegreerd in het ontwerp.

De productie van de Waterfall leisure chair maakt gebruik van moderne CNC-technologie. Het ontwerp wordt eerst gemaakt met behulp van solidworks software en vervolgens gefreesd en uitgesneden uit Europees walnotenhout. Het polijsten en afwerken van de stoel gebeurt met de hand door vakmensen, waardoor elk stuk uniek is.

De afmetingen van de Waterfall leisure chair zijn 550 mm x 480 mm x 800 mm. Het ontwerp van de stoel is zorgvuldig doordacht om zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk te zijn. De organische vormen en de vloeiende overgang van de poten naar de zitting dragen bij aan de algehele esthetiek van de stoel.

De Waterfall leisure chair is ontworpen om comfort en rust te bieden aan de gebruiker. Wanneer iemand op de stoel gaat zitten, past de rugleuning en de zitting zich aan de vorm van het lichaam aan, waardoor het comfort wordt verhoogd. De subtiele golven op de zitting zorgen voor een zachte aanraking en een menselijk gevoel.

Het ontwerp van de Waterfall leisure chair is in maart 2022 gestart en in juni 2022 voltooid in Shenyang, China. Het is tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Furniture Design.

De Waterfall leisure chair is een uniek en innovatief ontwerp dat de schoonheid van de natuur combineert met moderne esthetiek. Met zijn organische vormen, hoogwaardige vakmanschap en aandacht voor ergonomie, biedt deze stoel zowel comfort als visuele aantrekkingskracht.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Sun Bin Bai Jialin Wei Yiduo
Projectnaam: Waterfall
Projectklant: Wei Jingye


Waterfall IMG #2
Waterfall IMG #3
Waterfall IMG #4
Waterfall IMG #5
Waterfall IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp