Ontwerpnaam: Sketch

Ontwerper: Zhejiang Sci-Tech University

Inleiding

Het ontwerp van de Sketch plank is geïnspireerd op de stalen skeletten van gebouwen in aanbouw op een bouwplaats. Deze skeletten zijn complex en ordelijk, een orde binnen de chaos.

De Sketch plank is een uniek ontwerp dat lijnen combineert om op een slimme manier opbergruimte te creëren. Door gebruik te maken van algoritmes kunnen lijnen methodisch worden samengevoegd in een ogenschijnlijke chaos. Van een afstand lijkt het een wirwar van lijnen, maar in werkelijkheid is het een functionele plank. Deze speciale planken bieden niet alleen een oplossing voor het organiseren van spullen, maar tonen ook de schoonheid van moderne technologie en kunst.

Het ontwerp van de Sketch plank is tot stand gekomen door het toepassen van digitale ontwerptechnieken. Allereerst wordt er een basisvorm voor het product gecreëerd, waarna er met behulp van software willekeurige vormen worden gegenereerd. Deze vormen worden vervolgens aangepast op basis van ergonomie, esthetiek en andere overwegingen. Daarna wordt er gekozen voor een stijl die geschikt is voor massaproductie. Het resultaat is een uniek ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is.

De Sketch plank is gemaakt van metaal en bestaat uit verschillende losse onderdelen die aan elkaar worden verbonden. Dit maakt het mogelijk om de complexe vormen te realiseren die niet direct kunnen worden gemaakt aan de hand van traditionele technische tekeningen.

De afmetingen van de Sketch plank zijn 812 mm x 424 mm x 1630 mm.

De Sketch plank kan gebruikt worden om spullen op te bergen en om dingen aan op te hangen. Daarnaast kan de bovenste steunpoot gebruikt worden om kleding aan op te hangen.

Het ontwerp van de Sketch plank is ontwikkeld tussen november 2019 en augustus 2020 in Hangzhou.

Het onderliggende onderzoek voor het ontwerp van de Sketch plank richt zich op digitale ontwerptechnieken en de mogelijkheden die deze bieden. Door gebruik te maken van algoritmes kunnen er oneindig veel variaties worden gecreëerd en kan er interactie ontstaan tussen het ontwerp en de gebruiker. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en verandert de manier waarop we denken over design.

Het ontwerp van de Sketch plank heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Ten eerste kan het ontwerp de traditionele opvattingen over planken uitdagen. Daarnaast moesten de willekeurige vormen in balans worden gebracht met de eisen van massaproductie. Dit heeft geleid tot een ontwerp dat zowel uniek als realiseerbaar is.

De Sketch plank is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de Sketch plank is een technisch hoogstandje en wekt bewondering en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd
Projectteamleden: Xuelian Li Shichao Wang Hongwang Zhu Lihong Xin
Projectnaam: Sketch
Projectklant: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd


Sketch IMG #2
Sketch IMG #3
Sketch IMG #4
Sketch IMG #5
Sketch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp