Rainforest: Een Unieke Glascollectie Geïnspireerd door de Natuur

Een Meesterwerk van Sini Majuri

De schoonheid van de natuur komt tot leven in de Rainforest-collectie, een adembenemende serie vazen ontworpen door Sini Majuri. Deze unieke glazen objecten zijn geïnspireerd op de reflecties van de natuur en vangen de sereniteit en wildheid van water.

De Rainforest-collectie is een eerbetoon aan de contrasten in de natuur en hoe deze contrasten harmonie creëren. Elk object in de collectie is met de hand gevormd uit geblazen glas en heeft een uniek kleurenspel dat de beweging van golven nabootst. Het glas creëert levendige illusies in dik materiaal, die tot leven komen wanneer het object wordt verlicht. Schaduw en reflecties spelen een belangrijke rol in deze objecten.

Wat de Rainforest-collectie echt uniek maakt, zijn de extreem dikke glazen vormen met een kleine bubbel voor water, die zijn gemaakt met een zeldzame Scandinavische stoomstoktechniek. Elk stuk is met de hand gevormd, gesigneerd en genummerd, waardoor het een waardevol kunstwerk is.

De vazen in de Rainforest-collectie zijn 3D-ontworpen en worden gevormd uit heet glas met behulp van een stoomstok. Het resultaat is een prachtig kleurenspel binnenin het glas, dat elk stuk uniek maakt. De specificaties van de vazen variëren, met afmetingen van 250 mm x 120 mm x 120 mm voor de hoge vaas, 200 mm x 150 mm x 150 mm voor de middelgrote vaas en 100 mm x 100 mm x 110 mm voor de kleine vaas.

Glas is een medium dat zowel gewichtloos als sterk kan zijn. Het reflecteert de wereld om ons heen als een lens. Wanneer het glas wordt verlicht, lijkt de schaduw op water, waardoor een betoverend effect ontstaat.

De Rainforest-collectie is ontwikkeld in Helsinki, Finland, en werd voor het eerst gepresenteerd tijdens Dubai Design Week 2019. Het project begon in mei 2019 en heeft sindsdien internationale erkenning gekregen.

De filosofie achter de Rainforest-vazen is om een kleinere ruimte te bieden voor de plant die in de vaas wordt geplaatst, om deze extra te benadrukken. Het doel was om zware objecten te creëren die toch licht lijken. De collectie bootst de natuurlijke beweging van water en boombladeren na. Tijdens het proces werd een nieuwe manier ontdekt om vloeibare kleur op heet glas aan te brengen, waardoor een frisse uitstraling behouden blijft.

De Rainforest-vazen zijn een prachtige combinatie van 3D-ontworpen vormen en traditionele Scandinavische stoomstoktechniek. De handgevormde stukken hebben extreem dikke glazen wanden met zwevende kleurspetters. Ze zijn een eerbetoon aan de contrasten in de natuur en hoe deze contrasten harmonie creëren.

De Rainforest-collectie heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2020. Deze zilveren onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Rainforest-vazen zijn een voorbeeld van technische perfectie en artistiek talent, en roepen positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.

De prachtige afbeeldingen van de Rainforest-collectie zijn gemaakt door Heidi-Hanna Karhu uit Helsinki, Finland.

Met de Rainforest-collectie heeft Sini Majuri een meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van de natuur in al haar glorie weerspiegelt. Deze unieke glazen vazen zijn een perfecte aanvulling op elk interieur en een eerbetoon aan de kracht en sereniteit van water.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: Images: Heidi-Hanna Karhu, Helsinki Finland
Projectteamleden: Sini Majuri
Projectnaam: Rainforest
Projectklant: Sini Majuri


Rainforest IMG #2
Rainforest IMG #3
Rainforest IMG #4
Rainforest IMG #5
Rainforest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp