Brise Table: Een Unieke Fusie van Meubilair en Ventilator

Een Innovatief Ontwerp van Wonho Lee

Inleiding:

In een tijd waarin klimaatverandering een urgente kwestie is geworden, is het belangrijk om na te denken over duurzame oplossingen voor ons dagelijks leven. Wonho Lee, een getalenteerde ontwerper, heeft dit in gedachten gehouden bij het creëren van zijn nieuwste ontwerp: de Brise Table. Deze unieke tafel combineert functionaliteit met een ventilator, waardoor gebruikers kunnen genieten van een verkoelend briesje terwijl ze het ook als bijzettafel kunnen gebruiken. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en het ontstaan van dit innovatieve ontwerp.

De Brise Table is geïnspireerd door de verantwoordelijkheid om klimaatverandering aan te pakken en de wens om ventilatoren te gebruiken in plaats van airconditioners voor een koelere toekomst. Vaak blijven ventilatoren ongebruikt na de zomer, vooral in huishoudens met één persoon. Dit is niet bevorderlijk voor de ruimte. Wonho Lee wilde een oplossing creëren die het mogelijk maakt om het hele jaar door van een briesje te genieten zonder concessies te doen aan de functionaliteit van een tafel.

Wat de Brise Table onderscheidt van andere ontwerpen is de focus op het creëren van een zachte bries in plaats van sterke winden. Sterke winden kunnen duizeligheid veroorzaken, zelfs als ze tijdelijk verkoeling bieden. Deze tafel zorgt voor een zachte luchtstroom die de temperatuur in de kamer geleidelijk verlaagt. Het woord "brise" betekent bries in het Frans, wat perfect de intentie van het ontwerp weerspiegelt.

De Brise Table is vervaardigd met behulp van verschillende materialen en technieken. Het tafelblad is gemaakt van acryl en is met de hand beschilderd. Het houten frame is gemaakt van Douglas sparrenhout en is bewerkt met behulp van CNC- en draaitechnieken. Aluminium en roestvrij staal zijn gebruikt voor de ventilatoronderdelen, die zijn gesneden en gelast met behulp van lasertechnologie. Deze combinatie van materialen zorgt voor een duurzaam en esthetisch ontwerp.

De Brise Table heeft een afmeting van 536 mm (B) x 536 mm (D) x 550 mm (H), waardoor het een perfecte aanvulling is op elke ruimte. De bedieningseenheid is subtiel geplaatst aan de onderkant van de tafel en kan worden bediend met een draaiknop. Er zijn drie vermogensniveaus beschikbaar, zodat gebruikers de gewenste luchtstroom kunnen kiezen.

Wonho Lee begon in september 2019 aan dit project in Seoul en voltooide het in december van hetzelfde jaar. Het ontwerp werd tentoongesteld aan de Hongik University in januari 2020. Het onderzoek dat aan dit ontwerp voorafging, richtte zich op de behoeften van alleenstaande huishoudens en de uitdagingen van het gebruik van ventilatoren in een stedelijke omgeving.

De Brise Table heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2020 werd het bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs erkent ontwerpen van hoge kwaliteit die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap.

Met de Brise Table heeft Wonho Lee een ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Dit unieke meubelstuk biedt gebruikers de mogelijkheid om het hele jaar door van een verkoelend briesje te genieten, terwijl het tegelijkertijd een praktische bijzettafel is. De Brise Table is een perfect voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om ons dagelijks leven te verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WONHO LEE
Afbeeldingscredits: WONHO LEE
Projectteamleden: WONHO LEE
Projectnaam: Brise Table
Projectklant: WONHO LEE


Brise Table IMG #2
Brise Table IMG #3
Brise Table IMG #4
Brise Table IMG #5
Brise Table IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp