Dihedral: Een Strakke en Geometrische Lounge Stoel

Een Unieke Mix van Stijl en Functionaliteit

De Dihedral stoel is sterk beïnvloed door de stijl van het midden van de vorige eeuw en creëert zo een esthetisch schone uitstraling, terwijl het tegelijkertijd geometrische vormen samenvoegt om een structureel en praktisch ontwerp te creëren. De basisvorm van de Dihedral stoel is geïnspireerd op zeshoeken, die vaak in de natuur voorkomen en gebruikt kunnen worden om sterke en regelmatige structuren te bouwen.

De Dihedral stoel bestaat uit opvallende geometrische vormen met meerdere symmetrische componenten, waardoor hij een gedurfde vorm heeft die direct in het oog springt. Met aandacht voor vorm en functionaliteit omarmt de lounge stoel tegelijkertijd zijn regelmatige en onregelmatige zeshoekige ontwerp om de zitting en rugleuning te ondersteunen.

De keuze voor materialen is doelbewust gemaakt om een hoog contrast te creëren dat het unieke ontwerp laat zien, terwijl ook rekening wordt gehouden met de economische en duurzaamheidsimpact. De stoel is gemaakt van massief rubberhout met een walnootbruine afwerking en is bekleed met kunstleer en gevuld met schuim.

Met afmetingen van 558 mm breed, 762 mm diep en 762 mm hoog is de Dihedral stoel een comfortabele en stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

De stoel is ontworpen voor gebruik binnenshuis en is niet geschikt voor natte en vochtige omstandigheden buiten. Het gekozen materiaal absorbeert vocht en direct contact met water moet worden vermeden om de levensduur te verlengen.

Het project voor de Dihedral stoel begon in januari 2023 in Houston, TX, USA en werd in februari 2023 afgerond. Het ontwerpproces omvatte onderzoek naar symmetrie, vorm en het benutten van de essentie van een lounge stoel. Dit proces omvatte schetsen, modelleren op ware grootte en 3D-printen.

Het ontwerpen van de Dihedral stoel bracht uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van een oplossing om de regelmatige en holle zeshoekige vormen samen te voegen zonder concessies te doen aan comfort en esthetiek. Er moesten verschillende snijtechnieken worden verkend om de linker-, rechter- en achterpoot te combineren met het zitframe.

De Dihedral stoel is een opvallend meubelstuk dat de aandacht trekt met zijn gedurfde geometrische vormen en unieke ontwerp. Het combineert moeiteloos stijl en functionaliteit en is een eerbetoon aan de esthetiek van het midden van de vorige eeuw, met een moderne twist.

De Dihedral stoel is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De stoel wordt geprezen om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rakeem Bradshaw
Afbeeldingscredits: Rakeem Bradshaw
Projectteamleden: Rakeem Bradshaw
Projectnaam: Dihedral
Projectklant: Rakeem Bradshaw


Dihedral IMG #2
Dihedral IMG #3
Dihedral IMG #4
Dihedral IMG #5
Dihedral IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp