Friends Sofa: Een Vriendelijke en Intieme Zitervaring

Een Uniek Ontwerp van Roberta Rampazzo

Inleiding:

Een bank is niet zomaar een meubelstuk om op te ontspannen. Het is een plek waar we samenkomen, waar we verbinding maken met anderen en waar we kostbare momenten delen. De Friends Sofa, ontworpen door Roberta Rampazzo, is een uniek stuk dat is gemaakt met het oog op informeel en intiem samenzijn. Deze bank nodigt uit tot face-to-face interactie en creëert een vriendelijke omgeving waarin we elkaar echt kunnen zien en verbinden.

De Friends Sofa is geïnspireerd door de behoefte aan een informeel en ontspannen meubelstuk waarin we elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Het is een belangrijk onderdeel van het huis, maar met een sterke emotionele benadering. Het doel van een bank is om een veilige en comfortabele plek te bieden om te ontspannen, maar de Friends Sofa gaat verder en biedt de gebruiker een ongebruikelijke en vriendelijke positie: face-to-face.

Het unieke kenmerk van de Friends Sofa is de mogelijkheid om de gebruiker uit te nodigen voor een intiemere en vriendelijkere zitervaring. Je kunt er alleen op zitten of liggen, maar ook samen met je vrienden en familie. De bijgeleverde houten bijzettafel biedt ruimte voor glazen of boeken, waardoor je moment nog comfortabeler wordt.

De Friends Sofa wordt met de hand gemaakt, met aandacht voor detail en vakmanschap. Het is mogelijk om de bank aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. De voorgestelde afmetingen zijn 2400 x 1900mm x 850mm.

Het ontwerpproces van de Friends Sofa omvatte uitgebreid onderzoek naar ergonomie, geschikte stoffen voor zowel binnen- als buitengebruik, hoogwaardig schuim en esthetiek. Het resultaat is een bank die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetisch statement maakt.

Roberta Rampazzo heeft met de Friends Sofa een uitdaging overwonnen door een bank te creëren met unieke elementen die opvallen tussen de vele andere banken op de markt. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de creatieve en ingenieuze eigenschappen van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

De Friends Sofa is niet zomaar een bank. Het is een uitnodiging om te praten, nieuwe ideeën te bespreken en jezelf beter te leren kennen. Het is een meubelstuk met een sterk emotioneel design dat een warme en intieme sfeer creëert in elke ruimte waarin het wordt geplaatst.

Afbeelding Credits: Saito Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Roberta Rampazzo
Afbeeldingscredits: Saito Studio
Projectteamleden: Roberta Rampazzo
Projectnaam: Friends
Projectklant: Roberta Rampazzo


Friends IMG #2
Friends IMG #3
Friends IMG #4
Friends IMG #5
Friends IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp