TPH Cypress: Een Prachtige Tissuehouder van Japans Cipressenhout

Een Minimalistisch Ontwerp met Traditionele Technieken

De TPH Cypress is een prachtige tissuehouder gemaakt van Kiso cipressenhout, met een minimalistisch ontwerp dat gebruikmaakt van traditionele Japanse technieken. Deze unieke houder combineert functionaliteit met esthetiek en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

De TPH Cypress is ontworpen door Noriko Otaka, een getalenteerde ontwerper die bekend staat om haar innovatieve benadering van traditionele materialen. Geïnspireerd door de vaardigheid van Japanse ambachtslieden en de delicate ambachtelijke technieken die uniek zijn voor Japanse mensen, wilde Otaka een item creëren dat iedereen nodig heeft en dat altijd aanwezig is in huis - een tissuehouder.

Na het winnen van prijzen met de TPH Leather en Steel-materialen in 2019-2020, wilde Otaka een ontwerp creëren dat gebruikmaakt van een traditioneel Japans materiaal. Ze koos voor Kiso cipressenhout, een materiaal dat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen, prachtige nerf en verfrissende geur.

De TPH Cypress heeft een eenvoudige en minimalistische vorm waarbij het papier wordt vastgehouden tussen twee omgekeerde V-vormige trays en van bovenaf wordt uitgenomen. Het gebruik van de traditionele "Hikimage" techniek, waarbij een snede in een boom wordt gemaakt en gebogen, zorgt voor een prachtige papierhouder. Een metalen fitting is aan de achterkant van de bovenste lade bevestigd, waardoor het gewicht wordt verhoogd en wrijving wordt verminderd, wat zorgt voor een soepele verwijdering van het papier.

Kiso cipressenhout is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het heeft een natuurlijke antibacteriële werking, een prachtige nerf en een verfrissende geur die een ontspannen sfeer creëert. De TPH Cypress is niet zomaar een tissuehouder, het is een kunstwerk dat functionaliteit en schoonheid combineert.

De TPH Cypress wordt vervaardigd door Japanse ambachtslieden in Kiso Town, Nagano Prefecture, die de traditionele "Hikimage" technieken volledig benutten. Deze techniek, die gebruik maakt van natuurlijke materialen, is milieuvriendelijk en draagt bij aan het behoud van traditionele Japanse ambachtelijke technieken.

De TPH Cypress heeft de volgende specificaties: Japans cipressenhout "Hinoki", afmetingen van W260 × D145 × H80 mm en een doos gemaakt van Japans papier. Het ontwerp is zorgvuldig berekend om de optimale hoek te reproduceren met behulp van de "Hikimage" techniek.

De TPH Cypress is niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog. Het minimalistische ontwerp en de prachtige materialen maken het een perfecte aanvulling op elk interieur. Of het nu in de badkamer, de slaapkamer of de woonkamer is, de TPH Cypress voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

De TPH Cypress is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheden van het ontwerp. Het is een erkenning van het vakmanschap en de creativiteit van Noriko Otaka.

Met de TPH Cypress heeft Noriko Otaka een prachtige tissuehouder gecreëerd die functionaliteit en esthetiek combineert. Het gebruik van traditionele Japanse technieken en hoogwaardige materialen maakt dit ontwerp uniek en tijdloos. De TPH Cypress is een must-have item voor liefhebbers van design en een perfect cadeau voor iedereen die houdt van elegantie en vakmanschap.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OTAKA NORIKO
Afbeeldingscredits: Web direction by Kentaro Iizuka from HOWL STREET JAPAN.
Projectteamleden: OTAKA NORIKO
Projectnaam: TPH Cypress
Projectklant: OTAKA NORIKO


TPH Cypress IMG #2
TPH Cypress IMG #3
TPH Cypress IMG #4
TPH Cypress IMG #5
TPH Cypress IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp