Ekho: Een Renaissance van Ambacht en Design

Waar Traditie en Moderniteit Elkaar Ontmoeten in Meubeldesign

De Ekho-stoel, ontworpen door Weiqiang Yao, is een meesterwerk dat de grenzen van traditioneel vakmanschap en hedendaags design doet vervagen. Deze stoel, bekroond met de Bronzen A' Meubelontwerp Award, belichaamt een culturele erfenis verpakt in een modern jasje.

In de 15e eeuw ontstond in Europa het retro stikontwerp, een ambacht dat tot op de dag van vandaag de tijd heeft doorstaan. Weiqiang Yao heeft deze techniek nieuw leven ingeblazen door het te combineren met moderne designprincipes. Het resultaat is de Ekho-stoel, een meubelstuk dat niet alleen dient als zitgelegenheid, maar ook als een medium voor culturele overdracht. De stoel is vervaardigd uit milieuvriendelijk PU-leer en 28D katoen met hoge veerkracht, waardoor duurzaamheid en comfort hand in hand gaan.

De unieke eigenschappen van de Ekho-stoel liggen in de samensmelting van het retro stikontwerp met een hedendaagse esthetiek. Deze benadering geeft het product een onderscheidend visueel symbool en een rijke ambachtelijke uitstraling. De stoel is niet alleen een zitmeubel; het is een statement van erfgoed en moderne modulariteit. De Ekho-serie omvat verschillende modellen, waaronder een barkruk en een bedkruk, elk met hun eigen functionaliteiten zoals opslag en verstelbaarheid.

De realisatie van de Ekho-stoel was een uitdaging op zich. Het team achter Weiqiang Yao heeft gestandaardiseerde technologieën ontwikkeld om de productie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren. Door het delen van mallen voor de zittingen en rugleuningen, en door het gebruik van demonteerbare platte verpakkingen, zijn de productiekosten verlaagd zonder in te boeten aan kwaliteit. De stoel heeft diverse druk-, torsie- en valtests doorstaan, wat getuigt van zijn robuustheid.

De Ekho-stoel is niet alleen een toonbeeld van design en vakmanschap, maar ook een reflectie van de hedendaagse behoefte aan producten met een culturele waarde. In een tijdperk waarin snel consumeren de norm is, biedt de Ekho-serie een adempauze; een kans om te genieten van producten die zowel esthetisch als kwalitatief voldoen aan de eisen van de consument. Het is een eerbetoon aan de kunst van het meubelmaken en een viering van culturele continuïteit.

De Ekho-stoel, ontworpen in Shenzhen en voltooid in september 2023, is een bewijs van Weiqiang Yao's toewijding aan het creëren van meubels die zowel functioneel als betekenisvol zijn. De erkenning door de A' Design Award onderstreept de impact van de stoel op design, innovatie en de manier waarop we denken over meubilair in onze leefruimtes.

Met de Ekho-serie heeft Weiqiang Yao een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van meubeldesign, waarbij de stoel niet alleen een object is, maar ook een ervaring die de ziel van ambacht en de verfijning van modern design in zich draagt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Kunhong Li,Ziwei Wan,Weiqiang Yao,Puschmann Leon,Shengjie He,Zhe Gao,Xu Wang,Gongai Liu,Yexin Wang
Projectnaam: Ekho
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Ekho IMG #2
Ekho IMG #3
Ekho IMG #4
Ekho IMG #5
Ekho IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp