Canyon: Een Kunstzinnige Vazencreatie Geïnspireerd op de Schoonheid van de Natuur

Een Meesterwerk van Eason Yang, Bryan Leung en Amanda Lin

Inleiding:

Met het concept van een canyonlandschap en gestapelde texturen van plaatmetaal, symboliseert de Canyon vaas de accumulatie en verandering van de aarde gedurende honderden miljoenen jaren. De majestueuze uitstraling vertegenwoordigt respect en bewondering voor de natuur.

De Canyon vaas is een unieke creatie die metaalambacht combineert met de beeldtaal van een canyon. De gestapelde lagen metaal tonen de textuur van een canyonsectie en bieden verschillende visuele mogelijkheden vanuit elke hoek. Met behulp van precisie-lasertechnologie wordt elk laagje metaal voorzien van gedetailleerde patronen die de canyon weergeven.

Om de Canyon vaas te realiseren, zijn meer dan 400 vellen metaal met verschillende diktes nauwkeurig gesneden met behulp van lasertechnologie. Elk stuk metaal heeft een unieke vorm en grootte. Vervolgens worden de meer dan 400 stukken metaal gemarkeerd met lasermarkeringstechnologie om de juiste positie te bepalen. Na het polijsten van het oppervlak worden de stukken metaal gekleurd met een speciale coating. Met behulp van speciale klemmen en bevestigingsmiddelen worden de stukken metaal gestapeld en gecombineerd met behulp van lasertechnologie voor het lassen van vezels.

De Canyon vaas is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (304) en heeft een titanium plating oppervlaktebehandeling met PVD-technologie ondergaan. Met een gewicht van 8 kg en een afmeting van L200mm x W120mm x H400mm, is deze vaas een indrukwekkend kunstwerk dat zowel functioneel als esthetisch is.

De Canyon vaas is ontworpen door Eason Yang, Bryan Leung en Amanda Lin, onder leiding van design director Eason Yang. Het project werd mede mogelijk gemaakt door Douxteel, Censhi Co., Ltd en de afdeling Product Design van de Tainan University of Technology.

De Canyon vaas is niet alleen een kunstzinnige bloemenvaas, maar kan ook dienen als een onafhankelijk kunstwerk voor interieurdecoratie. Door bloemen in de vaas te plaatsen, wordt het rijke terrein van een canyon gesimuleerd, wat resulteert in een unieke structuur en verschillende visuele perspectieven biedt aan de toeschouwer.

De Canyon vaas werd voor het eerst tentoongesteld tijdens de Dubai Design Week in 2019 en werd officieel gelanceerd in december 2020. Het ontwerp ontving de Silver A' Design Award in de categorie Furniture Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid, innovatie en artistieke vaardigheid van het ontwerp.

Met de Canyon vaas hebben Eason Yang, Bryan Leung en Amanda Lin een uniek kunstwerk gecreëerd dat de schoonheid van de natuur en de verfijning van metaalambacht combineert. Deze vaas is een ware blikvanger en een eerbetoon aan de kracht en pracht van de natuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ChungSheng Chen
Afbeeldingscredits: Photo Credit: Eason Yang
Projectteamleden: Design Director: Eason Yang Designer: Bryan Leung Brand manager : Amanda Lin Instructor: ChungSheng Chen Douxteel Censhi Co.,Ltd Tainan University of Technology/Product Design Dept.
Projectnaam: Canyon
Projectklant: ChungSheng Chen


Canyon IMG #2
Canyon IMG #3
Canyon IMG #4
Canyon IMG #5
Canyon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp