Mode: Een Compacte en Stijlvolle Armstoel

Een Ontwerp van Hitoshi Motomura

Inleiding

De Mode armstoel is een kleine, maar comfortabele en prachtige stoel. Het ontwerp combineert een eenvoudige en mooie vorm die in elke ruimte past, met een hoge functionaliteit als stoel. Daarnaast voegt het design klassieke elementen toe aan een eenvoudige en eigentijdse vorm.

Deze armstoel is uniek in zijn soort en heeft verschillende kenmerken die hem onderscheiden van andere stoelen. De lange frame die zich uitstrekt tot aan de armleuningen ondersteunt lichtjes de compacte schaal en geeft de stoel een zwevend effect. Het scherpe materiaalcontrast tussen de harde houten panelen aan de buitenkant van de schaal en de zachte stof aan de binnenkant geeft de stoel een eigentijdse uitstraling en creëert tegelijkertijd een design met twee verschillende gezichten aan de voorkant en zijkanten.

De Mode armstoel is gemaakt van een speciaal gepolijst aluminium paneel van 2 mm dik, dat is gemaakt van 6H-hard houtnerf. Dit lichte aluminium paneel maakt het mogelijk om de hoeken te buigen en een mooie schaalvorm te creëren die zowel lichtgewicht, compact als sterk genoeg is. De vorm van de schaal wordt gecreëerd met behulp van geavanceerde laser snij- en buigtechnologie, terwijl de binnenste kussenzitting wordt gemaakt door het delicate handwerk van stoelambachtslieden. De combinatie van geavanceerde machinetechnologie en hoogwaardig vakmanschap resulteert in een compacte, hoogwaardige armstoel.

De Mode armstoel heeft een breedte van 520 mm, een hoogte van 720 mm, een diepte van 500 mm en weegt slechts 11 kg. De stoel is bekleed met stof op hard polyurethaan, heeft een buitenpaneel met houtnerfpatroon van aluminium en roestvrijstalen poten.

De interactie met de Mode armstoel is eenvoudig. Het is gemakkelijk om de stoel naar achteren te trekken met de vingers aan het frame of om op te staan met de handen op de armleuningen. Het ontwerp van het frame verbetert de functionaliteit van de stoel als een comfortabele stoel om in te ontspannen, te zitten en op te staan. Het frame heeft een antieke haarafwerking die krasbestendig is en de spiegelafwerking en oppervlaktetransitie maken het frame langer en slanker. De schaalpanelen en binnenkussens zijn afneembaar en kunnen vrij worden gecombineerd.

Het idee voor de Mode armstoel ontstond in 2000 en werd opnieuw ontworpen in 2020. Een prototype werd gemaakt in 2021. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar het creëren van compacte, comfortabele en luxe stoelen die voldoen aan de uitdagingen van het ontwerpen van ruimtes in stedelijke gebieden, met name restaurants.

De Mode armstoel heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Mode armstoel is een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Met zijn compacte formaat en unieke ontwerp voegt deze stoel een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: hitoshi motomura
Afbeeldingscredits: hitoshi motomura
Projectteamleden: hitoshi motomura
Projectnaam: Mode
Projectklant: hitoshi motomura


Mode IMG #2
Mode IMG #3
Mode IMG #4
Mode IMG #5
Mode IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp