Hector: Een gewaagde mix van materialen en elegantie

Pepe Lima's Hector: Een meesterwerk van design en comfort

De Hector, ontworpen door Pepe Lima, is een meubelstuk dat de grenzen van design en innovatie verlegt. Het combineert een breed scala aan materialen om een product te creëren dat zowel elegant als gedurfd is. Het is een perfecte aanvulling voor degenen die waarde hechten aan esthetisch onderscheidende producten en comfort.

De Hector is geïnspireerd op de behoefte om mensen aan te trekken die een elegante en gedurfde levensstijl leiden. Mensen die altijd op de hoogte zijn van design en op zoek zijn naar esthetisch verschillende producten die zich onderscheiden van de rest. Ze waarderen nieuwheid, het gebruik van edele materialen, uitmuntendheid in afwerking en bovenal comfort. De rijkdom aan details en producten die bij elke interactie nieuwe ervaringen en ontdekkingen oproepen, zijn van grote waarde voor hen.

Wat de Hector onderscheidt van andere ontwerpen, is de risicovolle combinatie van een breed scala aan materialen in één product. Het gebruik van gegoten aluminium, multiplex, leer en massief hout maakte het een uitdaging om een elegant en verfijnd product te creëren. De bekleding lijkt te zweven rond de armen met de metalen steunen verborgen of vermomd met leer. Aan de achterkant zijn twee delicate ornamenten van gegoten aluminium gebruikt om het gevoel van steun aan de rugleuning over te brengen, die eigenlijk wordt gegeven door een interne structuur in de bekleding. De reeks texturen biedt de mogelijkheid tot personalisatie, waardoor de Hector geschikt is voor klanten met sobere tot gedurfde smaken.

De fauteuil heeft een interne structuur van massief hout bedekt met schuim en stof. Deze structuur zorgt voor een goede bevestiging op de metalen staven die discreet onder de zitting zijn geplaatst. Twee stalen stukken zijn bekleed met leer, met messing knoppen die vermomd zijn als details van de bekleding, terwijl ze in feite grote bondgenoten zijn in de structurering. De rug heeft vloeiende en delicate elementen van gegoten aluminium die dienen als parameters voor de esthetiek en de positionering van de rugleuning.

Het project begon in mei 2021 in Sao Bento do Sul, Brazilië, en eindigde in december 2021. In een poging om de massief houten armen zo delicaat en dun mogelijk te houden, werden sterkteproeven gedaan op verschillende monsters van verschillende diktes tot een functionele conclusie werd bereikt. Hetzelfde gebeurde met de interne houten structuur en de onderste stalen staven, zodat de fauteuil zich presenteert als een stevige en solide constructie zonder zwiepen.

Een van de meest uitdagende punten van de Hector fauteuil was het creëren van een interne structuur die in staat was de bekleding op een zeer discrete en solide manier met de armen te verbinden, resulterend in een zwevend effect rond de zitting. Dit ontwerp won de Zilveren A' Meubelontwerp Prijs in 2023, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

De Hector fauteuil is een charmant meubelstuk voor klanten die waarde hechten aan details, een uitgebreide mix van materialen en op zoek zijn naar intrigerende ontwerpen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe design en comfort samenkomen om een uniek en opvallend meubelstuk te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pepê Lima
Afbeeldingscredits: Pepê Lima
Projectteamleden: Pepê Lima
Projectnaam: Hector
Projectklant: Pepê Lima


Hector IMG #2
Hector IMG #3
Hector IMG #4
Hector IMG #5
Hector IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp