Ontwerpnaam: Arc

Ontwerpers: Wei Jingye en Zhang Ruiqi

Inleiding

Dit artikel introduceert het meubelontwerp met de naam "Arc", gemaakt door de ontwerpers Wei Jingye en Zhang Ruiqi. Geïnspireerd door de vorm van de Taihang-bergen in de provincie Shanxi, China, heeft dit meubelstuk een unieke uitstraling en functionaliteit. Het artikel zal de inspiratie, kenmerken, productietechnologie en specificaties van het ontwerp bespreken.

De "Arc" meubelserie bestaat uit vijf delen: een loungestoel, een voetenbankje, een bureau, een vloerlamp en een displayrek. Het algemene ontwerp is schoon en eenvoudig, met een gevoel van lichtheid en moderniteit. De ontwerpers hebben zich gericht op de kernondersteuningsstructuur van elk meubelstuk en hebben de lijnen van de Taihang-bergketen verfijnd om een solide en krachtige vorm te creëren.

De productietechnologie van de "Arc" meubelserie omvat het gebruik van wit stalen gieten en handmatig lederen naaiwerk. Het organische wit stalen frame is gecombineerd met met de hand genaaid leer, waardoor de rechte lijnen en de curve een duidelijk ritme vormen en de algehele vorm zowel stevig als zacht is. Het gebruik van heldere, harde glazen panelen doorbreekt de eentonigheid van leer en wit staal. Door het gebruik van verschillende texturen en karakteristieke materialen krijgt deze meubelserie een meer verkennend karakter.

De afmetingen van de meubelstukken zijn als volgt: de stoel is 1100 mm x 700 mm x 920 mm, de voetenbank is 760 mm x 700 mm x 500 mm, het bureau is 1700 mm x 800 mm x 770 mm, het displayrek is 1400 mm x 560 mm x 1700 mm en de vloerlamp is 580 mm x 380 mm x 1520 mm.

Het "Arc" meubelontwerp is ontstaan in Shenyang, China en het project begon in januari 2020 en werd voltooid in juni 2020. Het werd tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang in juni 2020.

De ontwerpers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de ondersteuningsstructuur van de meubelstukken. Door mechanische analyse en onderzoek is de lijn van de Taihang-bergketen verfijnd en is het basisframe van de meubelserie verfraaid. Het gebruik van hoogwaardig wit staal vormt het basisframe van elk meubelstuk, waarop het leer is aangebracht voor stabiliteit en comfort.

Het grootste uitdaging bij het ontwerpen van de "Arc" meubelserie was het behouden van de stabiliteit van het kernframe van het meubilair, het verfijnen en verfraaien van de framevorm en het besparen van materiaal. Door het gebruik van verschillende texturen en karakteristieke materialen kon er meer exploratie plaatsvinden in deze meubelserie.

De "Arc" meubelserie heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de "Arc" meubelserie hebben Wei Jingye en Zhang Ruiqi een uniek en functioneel ontwerp gecreëerd dat de schoonheid van de Taihang-bergen weerspiegelt en tegelijkertijd een moderne uitstraling heeft. De combinatie van wit staal, leer en glas zorgt voor een interessante mix van materialen en texturen. Dit meubelontwerp is een ware blikvanger in elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Zhang Ruiqi Li Jinjin Zhao Liangyuan Bei Yunong Jiao Hongwei Han Xiaolu Wang Yingchun
Projectnaam: Arc
Projectklant: Wei Jingye


Arc IMG #2
Arc IMG #3
Arc IMG #4
Arc IMG #5
Arc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp