De HQ: Een Multifunctionele Tafel voor Werk en Diner

Een innovatief ontwerp van Nora Voon

Tijdens de pandemie hebben veel mensen ervaren hoe frustrerend het kan zijn om thuis te leven en te werken, vooral wanneer ze constant hun partner om zich heen hebben. Om aan deze behoefte te voldoen, is de HQ ontwikkeld - een multifunctionele tafel die privacy biedt tijdens het werken en tegelijkertijd perfect is voor diners.

De HQ is een unieke tafel die dienst kan doen als eettafel en als werkplek voor meerdere personen, met een paneel dat zorgt voor sociale afstand. Het ontwerp is plat verpakt en kan eenvoudig in elkaar worden gezet zonder schroeven, vergelijkbaar met Lego. Het paneel is voorzien van magnetische verf, waardoor je notities kunt ophangen. Bovendien is het materiaal milieuvriendelijk.

Voor de productie van de HQ wordt gebruik gemaakt van Ecoboard, een milieuvriendelijk alternatief voor MDF. Ecoboard is gemaakt van 100% natuurlijk tarwestro en is een restproduct van de landbouw. Het ontwerp maakt gebruik van een tand-en-groefverbinding voor eenvoudige montage thuis, waarbij CNC-snijden wordt gebruikt voor het patroon. Er worden geen schroeven gebruikt en de kabels van computers en telefoons kunnen netjes worden weggewerkt in een uitsparing. Daarnaast is er opbergruimte voor kantoorbenodigdheden zoals pennen en paperclips.

De afmetingen van de tafel zijn 70" breed, 40" diep en 30" hoog (1778 mm x 1016 mm x 762 mm). Het pakket heeft een afmeting van 70" breed, 40" diep en 8,5" hoog (1778 mm x 1016 mm x 216 mm).

De HQ is ontworpen door Nora Voon in samenwerking met Ceren Kaptan en Julia Milbourne. Het ontwerpteam wilde een tafel creëren die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Ze hebben zich laten inspireren door de behoefte aan multifunctionele meubels in kleinere woningen en hebben daarbij eenvoudige ontwerpelementen gecombineerd met betaalbaarheid.

De HQ biedt ruimte aan meerdere werknemers met een verwijderbaar scheidingspaneel, heeft groeven voor benodigdheden, een opbergsysteem en ruimte voor kabels. Het is bedekt met magnetische verf, zodat notities niet wegwaaien. Daarnaast biedt de tafel plaats aan 6 tot 8 personen voor een gezellig diner. Het compacte formaat maakt het geschikt voor appartementen en de eenvoudige montage maakt het voor iedereen toegankelijk.

De HQ is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder Teal, Hot Pink en Neon Yellow. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan buitengewone en creatieve ontwerpen die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de HQ wordt werken en leven naadloos geïntegreerd in één meubelstuk. Het is een perfecte oplossing voor mensen die behoefte hebben aan een multifunctionele tafel die zowel praktisch als stijlvol is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nora J S Voon
Afbeeldingscredits: Nora J S Voon
Projectteamleden: Nora Voon Ceren Kaptan Julia Milbourne
Projectnaam: The HQ
Projectklant: Nora J S Voon


The HQ IMG #2
The HQ IMG #3
The HQ IMG #4
The HQ IMG #5
The HQ IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp