Baobab Tree: Een Unieke Sieradencollectie Geïnspireerd door de Flower of Life

Een Ontwerp van Michiru Yamawaki

Deze collectie, genaamd Flower of Life, is ontworpen en gecreëerd met de inspiratie van de ritmes van Moeder Aarde. Flower of Life is een heilig geometrisch patroon van overlappende cirkels. Het symbool zelf wordt al sinds de oudheid gebruikt en symboliseert vaak de gehele schepping op aarde, of zelfs het universum. Ik ben geïnspireerd door het primitieve beeld van dit symbool en ook geëmpowerd door de wilde natuur; de Baobab boom staat bekend als de "Boom des Levens".

Deze collectie geeft de indruk van organisch ontworpen prachtige bloemen, maar het ontwerp vindt zijn oorsprong in het geometrische symbool van de Flower of Life en gaat verder dan alleen een bloemafbeelding. De uniciteit van dit ontwerp zit hem in het feit dat het motief nog een andere aspect heeft dat een Baobab boom illustreert, wat ons herinnert aan de vruchten en de heilige kracht en onvoorwaardelijke liefde van onze moeder natuur. Het hoofddoel van dit project is om de kracht van het leven uit te drukken en een collectie draagbare kunstwerken te creëren.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn zowel moderne als traditionele technieken gebruikt. Het hoofdmotief en de basisring zijn ontworpen met behulp van 3D CAD, en elk item is zorgvuldig vervaardigd met behulp van andere handgemaakte modellerings- en traditionele metaalbewerkingstechnieken.

De Baobab Ring is een kenmerkende zilveren ring uit de Flower of Life-collectie. Wanneer je de ring draagt, toont deze een organisch ontworpen grote bloem. Deze bloem is opgebouwd uit overlappende cirkels die zijn getransformeerd vanuit het geometrische symbool van de Flower of Life. Vanaf de zijkant gezien illustreert de ring het beeld van een Baobab boom. Deze hoofdmotieven zijn ook verwerkt in de Lange Station Ketting en de Armband.

Het project voor deze Flower of Life-collectie is begonnen in 2017 in Tokio, Japan. Het hoofdmotief en de ring zijn in 2018 gecombineerd tot de eerste Baobab Ring en deze collectie groeit nog steeds. Tot 2020 zijn er uitbreidingen gemaakt zoals de Lange Station Ketting, armband, oorbellen en een ring van 18k goud en platina.

Het onderzoek voor dit ontwerp was gericht op het visualiseren van de orde van de natuur. Ik heb me gericht op het geometrische symbool genaamd "Flower of Life", dat wordt beschouwd als het basissjabloon voor alles wat bestaat. Het onderzoek was bedoeld om het concept van het symbool en de historische verhalen daarachter te bestuderen, met sleutelwoorden als "oorsprong van het leven", "natuur" en "eeuwigheid". Als resultaat is het ontwerp van het hoofdmotief getransformeerd in cirkels van bloemblaadjes in plaats van de perfecte geometrische vorm. Tegelijkertijd heb ik de stam en takken van de boom zorgvuldig ontworpen in de ring.

De eerste uitdaging was om het inorganische geometrische symbool te transformeren naar een organische vorm en het concept van "leven" te verwerken, dat gekoesterd zou worden als een amulet.

De Baobab Ring is sinds de creatie ervan een kenmerkende zilveren ring uit de Flower of Life-collectie. De ring is ontworpen als een grote bloem die gedragen wordt om de vinger. Het geometrische symbool van de Flower of Life transformeert in overlappende cirkels van bloemblaadjes. Bovendien is de vorm van een Baobab boom, ook bekend als de Boom des Levens, te zien wanneer je de ring van opzij bekijkt. Het belangrijkste motief van de Baobab bloem is ook verwerkt in variaties van de lange station ketting en de armband van de Flower of Life-collectie.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michiru Yamawaki
Afbeeldingscredits: Michiru Yamawaki
Projectteamleden: Michiru Yamawaki
Projectnaam: Baobab Tree
Projectklant: Michiru Yamawaki


Baobab Tree IMG #2
Baobab Tree IMG #3
Baobab Tree IMG #4
Baobab Tree IMG #5
Baobab Tree IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp