Golestan: Een Uniek Sieraad Geïnspireerd door Iraanse Architectuur

Een Meesterwerk van Hengame Mojtahedi

Inleiding

Golestan is een adembenemend sieraad dat is geïnspireerd door het Golestan Paleis en de traditionele Iraanse architectuur. Ontworpen door de getalenteerde sieradenontwerper Hengame Mojtahedi, combineert dit stuk vakmanschap kunst, geschiedenis en innovatie op een unieke manier. Met zijn veelzijdigheid en esthetische schoonheid is Golestan een ware blikvanger.

Body

De inspiratie voor dit sieraad komt voort uit de prachtige architectuur van het Golestan Paleis en traditionele Iraanse huizen. Deze huizen waren altijd verdeeld in twee delen: binnen en buiten. Het binnenste deel was altijd voorzien van de beste vormen van Iraanse architectuur, zoals de beroemde spiegelzaal in het Golestan Paleis. Daarom is het binnenste gedeelte van het sieraad voorzien van spiegels en emaille, die beide belangrijke kenmerken zijn van de traditionele Iraanse kunst en architectuur. Het andere gedeelte van het sieraad is geïnspireerd op de verschillende vormen en motieven van de Iraanse architectuur die te vinden zijn in het Golestan Paleis, en is versierd met een prachtige Neyshabur Turkoois steen.

Wat dit sieraad echt uniek maakt, is de veelzijdigheid ervan. Het kan zowel als een ring als een hanger worden gedragen. Het ontwerp maakt gebruik van een stuk spiegel aan de binnenkant, dat vervolgens wordt geëmailleerd. Het sieraad kan aan beide zijden worden gedragen, waardoor de drager kan kiezen welke kant ze willen laten zien. Dit geeft het sieraad een speels en dynamisch karakter.

De realisatie van dit sieraad is mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën. Het ontwerp is eerst gemaakt met behulp van software en vervolgens geprint met een 3D-printer. Het is vervaardigd met behulp van de gietmethode en gemaakt van zilver, emaille, spiegel en een prachtige Turkoois steen uit Neyshabur.

De specificaties van dit sieraad zijn indrukwekkend. De ring heeft een breedte van 19,69 mm, een hoogte van 34,08 mm en een cirkeldiameter van 32,50 mm. Het totale gewicht bedraagt 27 gram, waardoor het comfortabel en draagbaar is.

Conclusie

Golestan is een meesterwerk dat de schoonheid van de Iraanse architectuur en kunst weerspiegelt. Het combineert traditie en innovatie op een unieke manier en biedt de drager de mogelijkheid om te kiezen hoe ze het willen dragen. Met zijn veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht is Golestan een tijdloos sieraad dat de aandacht trekt en bewondering oproept.

Image Credits:

Image #1: Hengame Mojtahedi, 2020.

Image #2: Hengame Mojtahedi, 2020.

Image #3: Hengame Mojtahedi, 2020.

Image #4: Hengame Mojtahedi, 2020.

Image #5: Hengame Mojtahedi, 2020.

Intellectual Property Notice:

Copyrights behoren toe aan Hengame Mojtahedi, 2020.

Awards en Accolades:

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd om het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hengame Mojtahedi
Afbeeldingscredits: Image #1: Hengame Mojtahedi, 2020. Image #2: Hengame Mojtahedi, 2020. Image #3: Hengame Mojtahedi, 2020. Image #4: Hengame Mojtahedi, 2020. Image #5: Hengame Mojtahedi, 2020.
Projectteamleden: Hengame Mojtahedi
Projectnaam: Golestan
Projectklant: Hengame Mojtahedi


Golestan IMG #2
Golestan IMG #3
Golestan IMG #4
Golestan IMG #5
Golestan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp