Wheat Bunch: Een Natuurlijk Geïnspireerde Collectie

Een Unieke Benadering van Meubelontwerp door Ali Sharifi Omid

De Wheat Bunch stoel en tafel combineren metaal, glas en leer om een vorm te creëren die geïnspireerd is door de natuur. Aandacht voor precisie en perfecte uitvoering, gecombineerd met kracht en duurzaamheid, maken Wheat Bunch tot een bijzondere productie.

Natuur is altijd een bron van comfort voor ons geweest. Het nauwkeurig bestuderen van de elementen van de natuur heeft geleid tot verschillende kunstvormen, van poëzie en muziek tot architectuur en industrieel ontwerp. Wheat Bunch is geïnspireerd door de manier waarop tarwearen samengevoegd worden. De Wheat Bunch eettafel wil met zijn motieven een intieme band creëren tussen mens en natuur.

Het onderzoek naar staalplaatmateriaal en de mogelijkheden ervan als relatief nieuw materiaal is een project dat een jaar in beslag heeft genomen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van CNC-machine snijtechnieken voor het vervaardigen van meubelonderdelen. Ik wil de mogelijkheden van dit materiaal benutten door middel van hoogwaardige methoden om esthetisch aantrekkelijke en praktisch toepasbare vormen te creëren voor meubels in huis.

De Wheat Bunch tafel heeft een diameter van 120 cm en een hoogte van 78 cm. Het onderzoek naar staalplaatmateriaal en de mogelijkheden ervan als relatief nieuw materiaal is een project dat een jaar in beslag heeft genomen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van CNC-machine snijtechnieken voor het vervaardigen van meubelonderdelen.

De Wheat Bunch collectie is geïnspireerd op geometrisch, parametrisch en bionisch ontwerp. Het ontwerp is gebaseerd op de integratie van metaal, glas en leer, waarbij de geometrische vormen uit de natuur worden benadrukt. Dit zorgt ervoor dat klanten zich verheugen op het bezitten van unieke meubelstukken.

De Wheat Bunch collectie is het resultaat van een samenwerking met Ali Sharifi Omid. Het project begon in april 2020 in Teheran en werd in juni 2020 afgerond, ook in Teheran.

Het ontwerpproces van de Wheat Bunch collectie kende verschillende uitdagingen, zoals het gebruik van nieuwe materialen, productieprocessen met moderne machines en de eisen van de markt. Dit heeft geleid tot de productie van hoogwaardige, moderne meubels. Het geometrische ontwerp, geïnspireerd door de natuur, streeft naar een harmonieuze integratie van metaal, glas en leer, zodat klanten kunnen genieten van unieke meubelstukken.

De Gandom collectie bestaat uit een ronde eettafel voor vier personen en stoelen. De algemene vorm van de tafel doet denken aan een bosje tarwe, waarbij alle takken met een gekleurde leren band met elkaar verbonden zijn. Het onderstel van de tafel lijkt op de stelen en de houder van het glazen blad is vormgegeven als een bosje tarwe. De eenvoud en de stoelonderstellen zorgen ervoor dat de tafel er nog beter uitziet. De herhaling van de cirkelvormige boog rond een as aan de achterkant van de stoel, naast een goede ergonomie, zorgt voor een algehele harmonie onder het tafelblad.

De Wheat Bunch collectie is ontworpen door Ali Sharifi Omid en de foto's zijn gemaakt door Ali Sharifi Omid.

Deze design is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die getuigen van ervaring en vindingrijkheid. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie integreren en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ali Sharifi Omid
Afbeeldingscredits: Designer: Ali Sharifi Omid / photographer: Ali Sharifi Omid
Projectteamleden: Ali Sharifi Omid
Projectnaam: Wheat Bunch
Projectklant: Ali Sharifi Omid


Wheat Bunch IMG #2
Wheat Bunch IMG #3
Wheat Bunch IMG #4
Wheat Bunch IMG #5
Wheat Bunch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp