Consentable MT: Een veelzijdige eettafel voor het moderne gezin

Een innovatief ontwerp van Takusei Kajitani

De Consentable MT is een unieke eettafel die functionaliteit en veelzijdigheid combineert. Ontworpen door de getalenteerde ontwerper Takusei Kajitani, biedt deze tafel een nieuwe manier om de eetruimte te benutten en tegelijkertijd een werkplek te creëren voor het hele gezin.

Geïnspireerd door de traditionele Japanse cultuur van het flexibel gebruik van ruimtes, heeft Kajitani de Consentable MT ontworpen als een moderne interpretatie van de traditionele Washitsu-kamer. In de Washitsu-kamer wordt de ruimte multifunctioneel gebruikt, afhankelijk van de tijd en gelegenheid. Met dit idee in gedachten heeft Kajitani de eettafel opnieuw ontworpen, zodat elk lid van het gezin zijn of haar werkspullen, inclusief digitale apparaten, kan opbergen en gebruiken in zes lades.

Wat deze eettafel echt uniek maakt, zijn de smalle openingen aan de voorkant van de lades, die speciaal zijn ontworpen voor het wegwerken van bedrading. Hierdoor kunnen niet alleen maaltijdgerelateerde items, maar ook laptops en andere digitale apparaten met gemak worden opgeborgen en opgeladen. Of je nu aan het werk bent of aan het eten, de Consentable MT biedt een plek waar het hele gezin kan samenkomen en genieten van zowel een maaltijd als een werkruimte.

De Consentable MT is gemaakt van duurzaam Japans cipressenhout en vervaardigd volgens traditionele Japanse methoden, zonder het gebruik van spijkers. Dit zorgt niet alleen voor een stevige en betrouwbare structuur, maar draagt ook bij aan het behoud van de traditionele Japanse ambacht.

Met een breedte van 1600 mm, een diepte van 900 mm en een hoogte van 730 mm, past de Consentable MT perfect in elke moderne eetkamer. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht en biedt niet alleen functionaliteit, maar ook esthetiek. De groeven in de poten zijn bijvoorbeeld ontworpen om de draden van de digitale apparaten die op de tafel worden gebruikt, te verbergen, waardoor een opgeruimde en georganiseerde uitstraling ontstaat.

De Consentable MT is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een statement. Het benadrukt het belang van duurzaamheid en behoud van traditionele ambachten in een snel veranderende wereld. Door het gebruik van cipressenhout, dat traditioneel werd gebruikt voor verschillende toepassingen in Japan, draagt dit ontwerp bij aan het behoud van de cipressenbossen en de traditionele Japanse technieken.

De Consentable MT is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Dit is een erkenning voor het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de Consentable MT haalt u niet alleen een functionele eettafel in huis, maar ook een stukje Japanse traditie en innovatie. Het is de perfecte keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veelzijdige en stijlvolle eettafel waar ze kunnen eten, werken en samenkomen.

Afbeeldingen: Fotograaf Katsuhiko Abe, Variations, 2015.

Intellectueel eigendom: Gepatenteerd. No1586071. Takusei Kajitani. 25 augustus 2017. Certificaat van Ontwerpregistratie, Japan Patent Office.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takusei Kajitani
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Katsuhiko Abe, Variations, 2015.
Projectteamleden: Takusei Kajitani
Projectnaam: Consentable MT
Projectklant: Takusei Kajitani


Consentable MT IMG #2
Consentable MT IMG #3
Consentable MT IMG #4
Consentable MT IMG #5
Consentable MT IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp