Rozita Sophia Fogelman presenteert het Roses and Kaleidoscope NFT Digital Art

Een Unieke Verkenning van Symmetrie en Balans

Inleiding

Rozita Sophia Fogelman, een bekende ontwerper, heeft een fascinerend project gecreëerd genaamd "Roses and Kaleidoscope". Dit project combineert kunst, technologie en innovatie om prachtige digitale kunstwerken te creëren. Met behulp van ASCII- en Unicode-systemen heeft Fogelman een unieke benadering ontwikkeld om patronen en illustraties te maken die perfecte symmetrie en balans weerspiegelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het ontwerp, de inspiratie en de technologie achter het Roses and Kaleidoscope-project.

Ontwerp Inspiratie

De inspiratie voor het Roses and Kaleidoscope-project komt voort uit de betoverende schoonheid van kaleidoscoop patronen. Deze patronen symboliseren verandering en groei, terwijl de even symmetrie een representatie is van balans en harmonie. In verschillende culturen worden kaleidoscopen gebruikt als hulpmiddelen voor meditatie en zelfreflectie. Fogelman wilde deze esthetiek van perfecte symmetrie en balans vastleggen in haar digitale kunstwerken. De eerste 1000 illustraties van de Roses and Kaleidoscope NFTs-collectie werden geïnspireerd door een tentoonstelling in de Laguna Beach Fine Art Gallery in juni 2020.

Unieke Eigenschappen

Wat het Roses and Kaleidoscope-project onderscheidt, is het gebruik van Unicode- en ASCII-systemen als de enige ontwerptools. Fogelman gebruikt Unicode- en ASCII-tekens als bouwstenen om patronen, abstracte modellen en digitale illustraties te creëren. Door deze tekens in te voeren in HTML-tekstvelden, kan ze geometrische patronen maken die lijken op die in de natuur. Het resultaat is een esthetiek die de gulden snede van harmonie en balans weerspiegelt.

Technologie en Realisatie

Fogelman maakt gebruik van ASCII- en Unicode-systemen om haar ontwerpen tot leven te brengen. Door Unicode-tekens in te voeren in tekstvelden en repetitieve acties te kopiëren en plakken, creëert ze digitale grafische patronen die later worden omgezet in verschillende functionele objecten. De afgelopen tien jaar heeft ze het ASCII Facebook/Museum gebruikt als haar digitale canvas voor grafische en patroonuitwisselingen in realtime. Het ASCII Facebook Museum begon in 2012 als haar academische onderzoeksproject voor een ASCII- en Unicode-patroonbank.

Specificaties

Alle digitale modellen van de kaleidoscoop in dit project volgen hetzelfde ontwerpprincipe van 2x2 identieke kubussen die in elkaar overgaan om een echte kaleidoscoop na te bootsen. De afmeting van elke kubus is 1 pixel, met een resolutie van 300 dpi tot 2400 dpi en een afmeting van 3600 x 3600 pixels.

Interactie en Functionaliteit

Dit project onderzoekt de mogelijkheden van Unicode- en ASCII-systemen voor geavanceerd en briljant ontwerp. Het laat zien hoe we het eenvoudige 8-bits systeem kunnen uitbreiden om een grafisch systeem voor uitwisseling te ontwikkelen. Door het manipuleren van HTML-tekstvelden, ASCII- en Unicode-tekens, heeft Fogelman de traditionele teksteditor veranderd in een digitaal tekentafel. Hierdoor heeft ze de oneindige mogelijkheden en variaties ontdekt die kunnen worden gebruikt bij het maken van digitale patronen.

Locatie en Tijdlijn

Het Roses and Kaleidoscope-project begon in juni 2021 in Berkeley, Californië. In februari 2022 werd het tentoongesteld in het MuseumIO, Laguna Art Gallery in Californië. Tegelijkertijd werd het ook als NFT gemunt en uitgebracht op The Open Sea. Op dit moment is er een digitale print te zien in Multisala Corallo, Italië.

Onderzoek en Uitdagingen

Het onderzoek achter dit project richt zich op het gebruik van Unicode- en ASCII-tekens in HTML-tekstvelden om direct grafische patronen en illustraties te ontwerpen in een online omgeving. Een van de uitdagingen was het vinden van een manier om grafische communicatie mogelijk te maken in een online omgeving, waarbij de beperkingen van alleen tekstvelden werden overwonnen.

Conclusie

Het Roses and Kaleidoscope-project van Rozita Sophia Fogelman is een indrukwekkende verkenning van symmetrie, balans en digitale kunst. Door het gebruik van Unicode- en ASCII-systemen heeft Fogelman unieke en prachtige patronen en illustraties gecreëerd. Haar werk is te bewonderen in tentoonstellingen en online NFT-collecties. Het project toont de mogelijkheden van eenvoudige systemen om complexe en levendige ontwerpen te realiseren.

Afbeeldingscredits: Rozita S. Fogelman

Awards en Erkenningen: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Digital Art in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rozita Sophia Fogelman
Afbeeldingscredits: Rozita S. Fogelman
Projectteamleden: Rozita Sophia Fogelman
Projectnaam: Roses and Kaleidoscope
Projectklant: Rozita Sophia Fogelman


Roses and Kaleidoscope IMG #2
Roses and Kaleidoscope IMG #3
Roses and Kaleidoscope IMG #4
Roses and Kaleidoscope IMG #5
Roses and Kaleidoscope IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp