Verloren Koninkrijk Herleeft in Digitale Kunst

Ziwan Li's 'Balhae' brengt oude cultuur tot leven

Ontwerper Ziwan Li neemt ons mee op een reis door de tijd met 'Balhae', een karakterontwerp project dat de rijke geschiedenis van een vergeten koninkrijk herinterpreteert.

De fascinatie van de kunstenaar voor de nuances van geschiedenis, cultuur en historische mode is de drijvende kracht achter dit unieke karakterontwerp. Ziwan Li heeft zich verdiept in de geschiedenis van het verloren koninkrijk Balhae, een cultuur die duizenden jaren geleden floreerde. Het project 'Balhae' is niet alleen een visueel eerbetoon, maar ook een poging om deze langvergeten beschaving nieuw leven in te blazen door middel van een fantasierijk verhaal.

De kracht van 'Balhae' ligt in de gedetailleerde weergave van de cultuur en mystieke praktijken van het oude koninkrijk. De personages, Junghyae en haar mentor Master Yoo, zijn ontworpen met potlood en vervolgens uitgewerkt met Procreate en Photoshop CC software, wat resulteert in een indrukwekkende samensmelting van geschiedenis en fantasie.

Met een formaat van 127 cm bij 127 cm en een resolutie van 300 dpi, zijn de ontwerpen niet alleen technisch geavanceerd, maar ook rijk aan verhalende inhoud. De digitale kunstwerken zijn getagd met kernwoorden als 2D, karakterontwerp, digitale kunsten, fantasie en geschiedenis, en geven zo inzicht in de veelzijdigheid van het project.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op het herleven van verloren culturen door een zorgvuldige fusie van verbeelding en de schaarse tekstuele referenties die de kunstenaar heeft verzameld uit academische literatuur, schilderijen en beeldhouwwerken van naburige landen die verbonden zijn met de verloren cultuur. Dit proces van creatieve speculatie heeft geresulteerd in een geloofwaardige representatie van de levendige samenleving van Balhae.

Het project, dat twee maanden in beslag nam en in januari 2022 in Los Angeles werd voltooid, is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar historische beschrijvingen, geografische studies en naburige samenlevingen. De grootste uitdaging was het reconstrueren van de Balhae-beschaving zonder een overvloed aan referentiemateriaal. Desondanks is het Ziwan Li gelukt om een overtuigend en esthetisch aantrekkelijk ontwerp te creëren dat de historische betekenis van Balhae eert.

De ontwerpen zijn intellectueel eigendom van Ziwan Li en zijn bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen. Dit project is een voorbeeld van hoe digitale kunst kan bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed en het verrijken van onze hedendaagse beleving van geschiedenis en cultuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziwan Li
Afbeeldingscredits: Image #1: Image Ziwan Li, Master Yoo Traveling Outfit, 2022. Image #2: Image Ziwan Li, Apprentice Junghyae, 2022. Image #3: Image Ziwan Li, Apprentice Junghyae Ritual Outfit, 2022. 2022. Image #4: Image Ziwan Li, Mermaid, 2022.
Projectteamleden: Ziwan Li
Projectnaam: Balhae
Projectklant: Ziwan Li


Balhae IMG #2
Balhae IMG #3
Balhae IMG #4
Balhae IMG #5
Balhae IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp