Midori Yamazaki: De Eeuwige Golf in de Metaverse

Een Digitale Kunstervaring Die Natuur en Technologie Verbindt

De grenzen tussen realiteit en virtualiteit vervagen in het nieuwste kunstwerk van Midori Yamazaki, waarin een perfecte golf eeuwig wordt vastgelegd.

In een tijd waarin technologie onze perceptie van de werkelijkheid uitdaagt, brengt Midori Yamazaki een ode aan de natuur met haar digitale kunstwerk 'Waiting for the Wave in Metaverse'. Dit kunstwerk is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een reflectie op onze veranderende wereld en de rol die technologie daarin speelt.

Yamazaki's kunstwerk is uniek in zijn soort en combineert handgetekende schetsen met geavanceerde simulaties van oceaangolven. Het resultaat is een digitaal kunstwerk dat de esthetiek van een perfecte surf golf vastlegt, een beeld dat in de natuur slechts een vluchtig moment bestaat. De samenwerking met de EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) heeft geleid tot een innovatieve mix van fysieke en digitale technieken, waarbij steenpoeder werd gebruikt om de vorm van de golf te creëren.

Het kunstwerk, dat zowel in video- als in stilstaand beeldformaat beschikbaar is, is een uitnodiging om de kracht en schoonheid van de natuur te ervaren, zelfs binnen de digitale context van de metaverse. Het roept vragen op over onze cognitieve vaardigheden en de manier waarop wij schoonheid en positieve ervaringen selecteren om een betere toekomst te vormen.

De technische specificaties van het kunstwerk zijn indrukwekkend: een videoresolutie van 1920px bij 1080px en statische afbeeldingen van 460mm bij 305mm. Deze specificaties garanderen een hoge kwaliteit en dragen bij aan de immersieve ervaring die Yamazaki voor ogen heeft.

De lancering van 'Waiting for the Wave in Metaverse' vond plaats in mei 2023 en is wereldwijd beschikbaar gesteld. Het is een kunstwerk dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook de geest uitdaagt om na te denken over onze relatie met technologie en de natuurlijke wereld.

De erkenning van Yamazaki's werk blijft niet onopgemerkt; het kunstwerk werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Digitale Kunst in 2024. Deze prestigieuze prijs benadrukt de creativiteit, vindingrijkheid en bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven door kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.

Met 'Waiting for the Wave in Metaverse' heeft Midori Yamazaki een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van digitale kunst en heeft ze een nieuwe standaard gezet voor de integratie van natuur en technologie. Het is een kunstwerk dat uitnodigt tot reflectie en bewondering, en dat een tijdloze ervaring biedt in een steeds veranderende wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Midori Yamazaki
Afbeeldingscredits: Image #1: Image Midori Yamazaki, Waiting for the Wave in Metaverse, 2023. Image #2: Image Midori Yamazaki, Waiting for the Wave in Metaverse, 2023. Image #3: Image Midori Yamazaki, Waiting for the Wave in Metaverse, 2023. Image #4: Image Midori Yamazaki, Waiting for the Wave in Metaverse, 2023. Image #5: Image Midori Yamazaki, Waiting for the Wave in Metaverse, 2023.
Projectteamleden: Midori Yamazaki
Projectnaam: Waiting for the Wave in Metaverse
Projectklant: Out of Blue


Waiting for the Wave in Metaverse IMG #2
Waiting for the Wave in Metaverse IMG #3
Waiting for the Wave in Metaverse IMG #4
Waiting for the Wave in Metaverse IMG #5
Waiting for the Wave in Metaverse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp