Verfijnde Illustratie Vangt de Essentie van Wabisabi

Jui-Ping Lee's Kunstwerk Viert Nieuwjaar met Traditionele Elegantie

In een serene Japanse tuin, omhuld door de stilte van de winter, brengt Jui-Ping Lee's illustratie de geest van het nieuwe jaar tot leven door middel van een prachtig Kimono-ontwerp.

De inspiratie voor deze betoverende illustratie vond zijn oorsprong in de traditionele Japanse cultuur. Terwijl Jui-Ping Lee zich verdiepte in de kunst van het Kimono-maken, ontstond het beeld van een sereen figuur omgeven door de rust van een Karesansui, een Japanse steentuin. Dit moment van verstilling, gevangen in de vorm van een illustratie, weerspiegelt de schoonheid van Wabisabi: het vinden van schoonheid in eenzaamheid en rust.

De figuur in de illustratie is gehuld in een Kimono, rijk aan symboliek en traditie. De patronen op de stof bevatten dennen, die staan voor formaliteit en worden gedragen bij ceremoniële gelegenheden, en Seigaiha, ofwel zee golven, die rust symboliseren. De Kimono is verder versierd met motieven van muizen, een knipoog naar het jaar 2020, het jaar van de muis in de Chinese dierenriem.

De techniek achter deze illustratie is even modern als de traditie die het uitbeeldt. Getekend met een Wacom Cintiq Pro 32 en de software Easy Paint Tool SAI 2.0, biedt het werk een digitale scherpte die de kijker uitnodigt om elke laag van de 935 canvaslagen te verkennen. Met een originele resolutie van 5600 bij 3150 pixels, is de illustratie een toonbeeld van digitale kunstvaardigheid.

De interactie met het kunstwerk is zorgvuldig georkestreerd. De techniek van 'blurring perspectives' zorgt ervoor dat de achtergrond, ondanks de hogere verzadiging, naar de achtergrond verdwijnt en de aandacht direct naar de scherp afgebeelde figuur in het midden gaat. Dit creëert een ruimtelijk effect en simuleert de ervaring van een fotografische opname.

De totstandkoming van dit kunstwerk was een proces van diepgaand onderzoek en creatieve uitdagingen. De authenticiteit van de Kimono, de Karesansui en de herfstbladeren moest gewaarborgd blijven, wat een zorgvuldige afweging van ontwerpelementen vereiste. Het resultaat is een illustratie die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook cultureel verantwoord en passend binnen het thema van het nieuwe jaar.

Dit kunstwerk is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van design en digitale kunst. In 2024 werd het bekroond met de Iron A' Digital Art Award, een prijs die staat voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze onderscheiding bevestigt de bijdrage van Jui-Ping Lee aan een wereld waarin schoonheid en traditie samenkomen in de vorm van digitale kunst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jui-Ping Lee
Afbeeldingscredits: Jui-Ping Lee
Projectteamleden: Jui-Ping Lee
Projectnaam: New Year
Projectklant: Jui-Ping Lee


New Year IMG #2
New Year IMG #3
New Year IMG #4
New Year IMG #5
New Year IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp