U Pro Serie: Innovatie in Landbouwtechniek

Ontwerper Vladimir Zagorac wint Zilver met U Pro Mulcher

De U Pro mulcher serie, ontworpen door Vladimir Zagorac, is een heruitvinding van de klassieke mulcher met geavanceerde technologie en een premium bouwkwaliteit. Deze machine, bekroond met de Zilveren A' Design Award, belichaamt de kracht en dynamiek van moderne landbouwapparatuur.

De U Pro mulcher serie is het resultaat van een intensief ontwerpproces dat plaatsvond in Belgrado en Boljevac en enkele maanden in beslag nam. Het ontwerp is geïnspireerd door de nieuwe U-serie en weerspiegelt de scherpe lijnen en grote oppervlakken van het nieuwe bedrijfslogo. Met zijn opvallende graphics en robuuste vorm is de U Pro niet alleen een functionele tool, maar ook een statement van kracht en doorzettingsvermogen.

Wat deze mulcher onderscheidt, is de verbeterde kop-stok, geïnspireerd door de vorm van de berg Rtanj, en een vereenvoudigd en duurzamer riemspanningssysteem. De transmissie en rotor zijn in hoogte verstelbaar, wat samen met de kleinere zijmaskers bijdraagt aan de functionaliteit en duurzaamheid van het ontwerp. De U Pro mulcher is vervaardigd uit gelast staal en is afgewerkt met poedercoating of verzinkt, wat zorgt voor een lange levensduur.

Deze mulcher is niet alleen robuust, maar ook veelzijdig in gebruik. Het kan zowel aan de voor- als achterkant van een tractor worden gemonteerd en is voorzien van een hydraulisch bedienbaar zijverschuifframe. Dit frame is extra verstevigd voor meer stijfheid en past zich aan de contouren van het terrein aan. De werkhoogte van de machine is verstelbaar, wat zorgt voor een optimale aanpassing aan verschillende omstandigheden.

De ontwerpuitdagingen waren aanzienlijk; het was essentieel om de professionele versie te onderscheiden van de standaardversie, niet alleen in materiaaldikte maar ook in vormgeving. De Pro versie moest een ononderbroken functionaliteit uitstralen en tegelijkertijd duurzaam en sterk zijn. De nieuwe dynamische ontwerpelementen benadrukken een breder scala aan toepassingen.

De U Pro mulcher is een toonbeeld van innovatie in de landbouwtechniek. Het ontwerp weerspiegelt de kernwaarden van het merk: veerkracht, focus en discipline. Met verbeteringen zoals de duurzaamheid van de riemtransmissie, een verstevigd bevestigingsframe en skids die het verzamelen van gemaaid gras voorkomen, is de U Pro mulcher een essentieel instrument voor de veeleisende dagelijkse landbouwpraktijk.

Vladimir Zagorac heeft met de U Pro mulcher een nieuw niveau van uitmuntendheid bereikt in de categorie Landbouwgereedschappen, Apparatuur en Machines, zoals blijkt uit de prestigieuze Zilveren A' Design Award die hij in 2024 ontving. Deze erkenning is een bewijs van zijn creativiteit, vakmanschap en innovatieve benadering van landbouwtechnologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vladimir Zagorac
Afbeeldingscredits: Vladimir Zagorac
Projectteamleden: Vladimir Zagorac
Projectnaam: U Pro Series
Projectklant: FPM Agromehanika


U Pro Series IMG #2
U Pro Series IMG #3
U Pro Series IMG #4
U Pro Series IMG #5
U Pro Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp