Scarecrow: Een Innovatieve Plantenbeschermingsdrone

Een Unieke Oplossing voor Voedseltekorten

De Scarecrow, ontworpen door Guangpeng Yue, is een revolutionaire plantenbeschermingsdrone die een antwoord biedt op het wereldwijde probleem van voedseltekorten veroorzaakt door de sprinkhanenplaag. Het ontwerp is geïnspireerd op de organische vorm van takken en heeft een gestroomlijnde romp en beugel.

De Scarecrow onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Het voert plantenbeschermingsoperaties en homing uit via programmacoördinatie en laadt zichzelf op door windenergie te verzamelen met behulp van zijn eigen rotor. Het ontwerp is voorzien van een 8-assige redundante structuur met een adaptief vermogensbeschermingsalgoritme, waardoor veilige vlucht mogelijk is, zelfs als een as uitvalt.

Wat de Scarecrow echt bijzonder maakt, is het geluidssysteem dat is ingebouwd in het hoofdgedeelte van de drone. Door het afspelen van vogelkreten worden vogels rondom het landbouwgebied verjaagd, waardoor de gewassen worden beschermd zonder de vogels schade toe te brengen.

De Scarecrow wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën. Het hoofdframe is gemaakt van koolstofvezel met behulp van een hoogtemperatuurvormingsproces, terwijl de verbindingsdelen zijn vervaardigd met behulp van 3D-printen van titaanlegering. Andere onderdelen worden geproduceerd met behulp van spuitgiettechnologie.

De technische specificaties van de Scarecrow zijn als volgt: lengte van 1200 mm, breedte van 400 mm en een diameter van 343 mm voor elke as.

De Scarecrow wordt bediend via een vooraf ingesteld programma dat automatisch plantenbeschermingsoperaties uitvoert. Na voltooiing maakt de drone gebruik van zijn eigen datacloud en GPS om nauwkeurig de locatie te bepalen en standby te staan. Tijdens het wachten wordt de oplaadmodule verbonden met het dockingstation, zodat de drone zichzelf kan opladen door windenergie te verzamelen met behulp van zijn rotor.

Het project voor de Scarecrow begon in september 2020 in Shenyang, Liaoning Province en werd in december 2020 afgerond. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waarbij de 8-assige redundante structuur en het adaptieve vermogensbeschermingsalgoritme zijn ontwikkeld. De drone is uitgerust met een audiomodule, oplaadmodule en cameramodule, waardoor het een geavanceerde en effectieve oplossing is voor plantenbescherming.

Het ontwerpproces van de Scarecrow bracht verschillende uitdagingen met zich mee, met name het integreren van vorm en functie. Het ontwerp moest zowel esthetisch als functioneel zijn, en deze uitdaging is succesvol overwonnen.

De Scarecrow belichaamt de harmonieuze co-existentie van mens en natuur. Door gebruik te maken van windenergie en het afspelen van vogelkreten, draagt deze innovatieve drone bij aan het beschermen van gewassen en het verminderen van voedseltekorten, terwijl de vogels ongedeerd blijven. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Landbouwgereedschap, Landbouwapparatuur en Machines in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

De Scarecrow is een baanbrekende oplossing die de landbouwsector kan helpen bij het bestrijden van voedseltekorten. Met zijn geavanceerde technologieën en unieke eigenschappen is deze plantenbeschermingsdrone een veelbelovende innovatie voor een duurzame toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangpeng Yue
Afbeeldingscredits: Guangpeng Yue
Projectteamleden: Guangpeng Yue Fengze Li Hang Yin Lin Xia Hongbo Ren Ziming Yang Haitao Yuan Siyu Ding Mengyao Gao Zhiyuan Guo Yingyi Li Jiayang Zhang Huaidong Yang Xi Zhu Jing Wang
Projectnaam: Scarecrow
Projectklant: Guangpeng Yue


Scarecrow IMG #2
Scarecrow IMG #3
Scarecrow IMG #4
Scarecrow IMG #5
Scarecrow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp