Een Vernieuwende Kijk op Juwelierszaken

Zhe Huang's Juwelen Centrum: Innovatie en Duurzaamheid

Ontwerper Zhe Huang heeft de traditionele juwelierszaak herzien en transformeert deze tot een ruimte waar kunst, licht en duurzaamheid samenkomen. Dit project, gelegen in een cultureel en creatief park, biedt een unieke ervaring die de manier waarop we naar juwelen kijken verandert.

De visie van Zhe Huang op het Juwelen Centrum is er een die breekt met conventies. Met een hoogte van 5,5 meter is de ruimte opnieuw ingedeeld, waarbij geometrische patronen de verschillende functies en displaygebieden definiëren. De vloeiende cirkelboog geometrieën breiden zich uit in de ruimte en creëren een eenvoudige, maar krachtige ontwerptaal. Deze benadering brengt de vitaliteit van de ruimte tot leven en biedt klanten een ongeëvenaarde bezoekervaring.

Licht speelt een cruciale rol in het ontwerp en wordt beschouwd als natuurlijke kunst binnen de ruimte. Het gebruik van glazen bouwstenen voor indirecte verlichting en de onregelmatige patronen op de muren vormen een architectonisch geschenkdoosje. Dit versterkt niet alleen de esthetiek van het centrum, maar benadrukt ook de tentoongestelde juwelen.

Duurzaamheid is een sleutelaspect van Huang's ontwerpfilosofie. Veel van de gebruikte materialen zijn herwonnen uit afval, wat niet alleen verspilling tegengaat, maar ook de investeringskosten drukt. Dit aspect van hergebruik is niet alleen economisch voordelig, maar draagt ook bij aan een groener imago van het Juwelen Centrum.

De locatie van het project, in een cultureel en creatief park, stelt unieke eisen aan de inrichting en het gebruik van de ruimte. Overdag is er een scheiding tussen rustige werkzaamheden en 's nachts vinden de luidere activiteiten plaats. De herinrichting van de façade en de toevoeging van geluids- en stofisolatie zijn slechts enkele van de technische uitdagingen die Huang heeft overwonnen.

Het project, gestart in april 2020 en voltooid in augustus 2021 in Fuzhou, Fujian, China, is een getuigenis van Huang's toewijding aan onderzoek en begrip van de juwelenmarkt. De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verkoopprocessen van juwelenmerken en heeft een ruimte gecreëerd die aansluit bij de levensstijl van jonge, modieuze consumenten.

De erkenning van het Juwelen Centrum met een Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2024 is een bewijs van de creativiteit, professionaliteit en innovatie die Huang in dit project heeft gestoken. Dit project is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een voorbeeld van hoe design, functionaliteit en duurzaamheid kunnen samengaan om een revolutionaire commerciële ruimte te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhe Huang
Afbeeldingscredits: Photographer Zhou Yuedong 2021.
Projectteamleden: Zhe Huang
Projectnaam: Loading
Projectklant: Fujian Zhengnan Construction Engineering design Co., LTD


Loading IMG #2
Loading IMG #3
Loading IMG #4
Loading IMG #5
Loading IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp