Yuzhou Rongyu: Een Verfijnd Verkoopcentrum dat Traditionele en Moderne Elementen Combineert

Een Unieke Ruimte Geïnspireerd door Fuzhou's Culturele Erfgoed

Als een van de bakermatten van de Shanghai-stijl cultuur is Fuzhou een moderne stad geworden met een inclusieve houding ten opzichte van nieuwe trends en nieuwe cultuur. Het ruimtethema is geïnspireerd op het idee om de kleur van geglazuurde tegels te gebruiken om een gevoel van waardigheid te creëren, waarbij de aandacht van mensen wordt gericht op een glazen scherm bedrukt met een pruimenpatroon, dat in het midden van de Korinthische zuil met westerse kenmerken zweeft.

Yuzhou Rongyu, ontworpen door Yu Chao en Guanghui Zeng, is een verkoopcentrum dat de rijke geschiedenis en cultuur van Fuzhou weerspiegelt. Het project, gelegen in Fuzhou City, China, beslaat een oppervlakte van 887 vierkante meter en is in slechts twee maanden tijd gerealiseerd.

Wat dit verkoopcentrum echt uniek maakt, is de combinatie van traditionele en moderne elementen. De ruimte is ontworpen om een gevoel van waardigheid en respect voor de geschiedenis over te brengen. Het kleurenschema is voornamelijk gebaseerd op de rode tinten die vreugde en festivals symboliseren in de Chinese cultuur.

De interactie tussen de verschillende elementen van het ontwerp is zorgvuldig doordacht. De wandornamenten en meubels vormen een scherp contrast, terwijl het plafond en de plafondverlichting verschillende perspectieven onthullen vanuit verschillende hoeken. Het gebruik van speciale materialen, zoals op maat gemaakte wandbekleding, donker houten vloeren, Caesar groen marmer en zilverfolie, draagt bij aan de verfijnde uitstraling van de ruimte.

Het verkoopcentrum is ontworpen om klanten te helpen een beter inzicht te krijgen in de nieuw gebouwde huizen en gebouwen. Hier kunnen ze het algehele bouwplan van de gebouwen bekijken en contact opnemen met verkoopmanagers als ze vragen hebben of een aankoop willen doen.

Yuzhou Rongyu is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2020. Deze erkenning is toegekend vanwege het uitmuntende vakmanschap en de innovatie die in het ontwerp zijn verwerkt. Het ontwerp combineert op een prachtige manier technische kenmerken met artistiek talent en roept positieve gevoelens van verwondering en bewondering op.

Met Yuzhou Rongyu hebben Yu Chao en Guanghui Zeng een ruimte gecreëerd die de grenzen van cultuur overstijgt. Het ontwerp integreert zowel oosterse als westerse invloeden en laat zien dat cultuur geen grenzen kent. Het verkoopcentrum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Fuzhou en een viering van de moderne trends en cultuur die de stad omarmt.

Beeldcredits: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.
Projectteamleden: Yu Chao Guanghui Zeng
Projectnaam: Yuzhou Rongyu
Projectklant: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.


Yuzhou Rongyu IMG #2
Yuzhou Rongyu IMG #3
Yuzhou Rongyu IMG #4
Yuzhou Rongyu IMG #5
Yuzhou Rongyu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp