Guiyang: Een Meesterwerk van Hedendaags Design

De One Mountain Union Design Creëert een Unieke Woonervaring

De One Mountain Union Design heeft een privéresidentie ontworpen die de persoonlijkheid en levensverbeelding van de jongere generatie weerspiegelt. De Guiyang, een villa aan het meer, combineert hedendaagse geometrische talen met stedelijk naturalisme en creëert een harmonieuze en duurzame relatie tussen natuur, leven en mensen.

De Guiyang onderscheidt zich door zijn eenvoudige maar krachtige ontwerptaal en de fusie van klassiekers met mode. Het ontwerp is gebaseerd op maatwerk en gedragsanalyse. Zo zijn de Chinese keuken en de eetkamer in de ondergrondse ruimte geplaatst, en zijn er twee niet-interfererende circulatieroutes gecreëerd: een huiswerkcirculatie en een woon- en ontvangstcirculatie.

De trap is gecombineerd met een messing rooster dat naar de bovenste verdiepingen leidt vanuit de ondergrondse ruimte. De dubbelhoge woonkamer heeft eenvoudige gesneden lijnen en zachte tonen. De verticale lijnen in dit gebied versterken het gevoel van diepte. Bovendien echoën de organische muurpatronen en de kunstinstallaties aan het plafond met de natuurlijke nerf van de tapijten en marmeren vloer.

Deze villa aan het meer bestaat uit vier verdiepingen, met een tuin van 500 vierkante meter en een interieurruimte van 800 vierkante meter. Het ontwerp is voorzien van geometrisch gesneden structuren, vloeiende rondingen en kleurrijke, leuke kunstwerken. Het ontwerpteam heeft de mensvriendelijke ruimtelijke indeling geoptimaliseerd om de functionele efficiëntie te verbeteren. Het open, flexibele ruimtelijke patroon en milieuvriendelijke meubels belichamen het concept van duurzaam ontwerp.

Van schematisch ontwerp tot voltooiing duurde het project bijna 700 dagen. De ontwerpers boden volledige oplossingen, waaronder ontwerp, constructie en decoratie. De complexe volumes, meerdere verdiepingen en grote schaal brachten veel moeilijkheden en uitdagingen met zich mee. Het ontwerpteam volgde het hele projectproces op van ontwerp tot uitvoering om wenselijke holistische effecten te garanderen.

De Guiyang is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: The One Mountain Union Design
Afbeeldingscredits: He Zhifeng
Projectteamleden: Lin Haifeng Huo Yi Xu Tian
Projectnaam: Guiyang
Projectklant: The One Mountain Union Design


Guiyang IMG #2
Guiyang IMG #3
Guiyang IMG #4
Guiyang IMG #5
Guiyang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp