Onbegrensde Creativiteit in Hedendaags Kantoorontwerp

Kris Lin's 'Unbounded' herdefinieert de kantoorruimte

In een wereld waar traditionele kantoren plaatsmaken voor innovatieve ruimtes, introduceert Kris Lin een kantoorconcept dat de grenzen van design en functionaliteit doorbreekt.

De conventionele kantooromgeving, vaak gekenmerkt door afgesloten ruimtes en een statische sfeer, ondergaat een transformatie. Kris Lin's project 'Unbounded' is een toonbeeld van deze evolutie, waarbij de nadruk ligt op openheid, multifunctionaliteit en integratie. Dit nieuwe kantoorconcept maakt gebruik van moderne materialen zoals spiegels en roestvrijstaal, die niet alleen de ruimte visueel vergroten, maar ook de continuïteit en samenhang bevorderen.

De renovatie van de directiekamer van een bedrijf stond centraal in dit project. Het resultaat is een ruimte die niet alleen dient voor kantoorwerk, maar ook voor ontvangst, vergaderingen, theedrinken, tentoonstelling van collecties, rust en zelfs het houden van vissen. Hiermee weerspiegelt 'Unbounded' de geest en de functionele behoeften van het bedrijf op een unieke manier.

De keuze voor spiegels en roestvrijstaal in 'Unbounded' is niet willekeurig. Deze materialen zijn gekozen vanwege hun hedendaagse uitstraling en duurzaamheid, maar ook vanwege hun reflecterende eigenschappen en transparantie, die bijdragen aan een gevoel van openheid en transparantie in de ruimte. De materialen versterken de oneindigheid van de ruimte, wat de vloeiendheid en dynamiek ten goede komt.

De ruimtelijke indeling wordt bepaald door het gebruik van verschillende plafondmaterialen en functionele balken, waarbij vaste scheidingswanden zijn weggelaten om openheid te behouden. Translucente materialen en semi-transparante afscheidingen zorgen voor een zachte visuele ervaring, die de artistieke kwaliteit en diepte van de ruimte verhoogt.

De interactie binnen het ontwerp van 'Unbounded' is gericht op een werkomgeving zonder vaste muren, waar openheid en vrijheid centraal staan. De naadloze overgang tussen werkplekken, vergaderruimtes en ontspanningsgebieden bevordert creativiteit en communicatie, en stimuleert innovatie door vrije beweging en interactie.

Het project, ontworpen in Shanghai en voltooid in Cangzhou City, weerspiegelt een diepgaand onderzoek naar de creatie van flexibele, gepersonaliseerde werkervaringen. 'Unbounded' vertelt het verhaal van het bedrijf en versterkt de bedrijfscultuur door open ruimtes die samenwerking en innovatie bevorderen. Kris Lin's ontwerp is niet alleen een esthetische triomf, maar ook een strategische zet om toptalent aan te trekken en te behouden.

De uitdagingen van het project lagen in het ontwikkelen van een nieuw soort kantoorruimte die de beperkingen van traditionele kantoren overstijgt. De oplossing was het implementeren van een 'grenzeloos' concept, waarbij moderne materialen werden gebruikt om de perceptie van ruimte te versterken en interactie te faciliteren. Het resultaat is een ontwerp dat niet alleen ruimtelijkheid biedt, maar ook een stimulerende omgeving voor samenwerking en communicatie.

'Unbounded' is een project dat de geest van het bedrijf en de praktische werkvereisten samenbrengt, en is bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie Interieur Ruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Met deze prestigieuze erkenning wordt Kris Lin's vermogen om kunst, wetenschap, design en technologie vooruit te helpen, en een significante impact op de wereld te hebben, bevestigd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1-#5: Photographer Cheng Ming
Projectteamleden: Kris Lin
Projectnaam: Unbounded
Projectklant: Kris Lin International Design


Unbounded IMG #2
Unbounded IMG #3
Unbounded IMG #4
Unbounded IMG #5
Unbounded IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp