Private Collection: Een Modern en Ruimtelijk Woonontwerp

Een unieke residentie met een eigentijdse stijl en een ruimtelijk gevoel

Als het gaat om het ontwerpen van een kleine woning, is het creëren van een lichte en luchtige sfeer die de visuele ruimte vergroot van essentieel belang. Door gebruik te maken van een lichtere en consistente kleurenpalet kan de kamer groter lijken, terwijl het doorlopen van de kleuren tot aan de lage balk de ogen naar het plafond trekt en de ruimte ruimer doet lijken. De ruimtes zijn opnieuw ingericht in verschillende stijlen door verschillende vormen, gebogen vormen, hout, roosters en verf te combineren. Met oog voor de behoeften van de bewoners, licht en bewegingsstroom is de indeling veranderd van een oorspronkelijke drie-kamerindeling naar een meer open en ruimtelijke indeling om de verhouding van de gedeelde ruimte te verbeteren. De hoofdslaapkamer en logeerkamer zijn bewust diagonaal geplaatst om elkaar niet te hinderen. Ondertussen wordt de keuken het middelpunt van gezellig samenzijn, terwijl iedereen kan genieten van hun eigen uitzicht.

Deze residentie heeft een moderne stijl die netheid en eenvoud omarmt. Natuurlijk licht wordt gefilterd door de mix en match van materialen met een onbelemmerde indeling. Reflecterende oppervlakken zoals spiegels, grijs glas en metalen materialen versterken het spel van licht en dragen bij aan een harmonieuze sfeer. Het samenspel tussen het koele, grijze beton en het warme hout creëert een natuurlijke en rustieke textuur die bijdraagt aan de gezellige ambiance van het huis. In deze residentie lijkt de tijd langzamer te gaan, waardoor het een vredig toevluchtsoord biedt voor bewoners om op hun eigen unieke manier van het leven te genieten.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn verschillende technologieën gebruikt, waaronder massief houten platen, houtnerfplaten, systeemkasten, kunstschilderijen, aluminium extrusie, geribbeld glas, geëtst glas en SPC-vloeren. Met deze materialen is een harmonieus en functioneel interieur gecreëerd dat zowel esthetisch als praktisch is.

In een ruimte van 76 vierkante meter bevinden zich een woonkamer, een eetkamer, een keuken en twee slaapkamers. Ondanks de beperkte ruimte is er slim gebruik gemaakt van de beschikbare oppervlakte om een comfortabele en functionele leefomgeving te creëren.

Deze residentie is ontworpen door Grey Su, een getalenteerde ontwerper die bekend staat om zijn moderne stijl en oog voor detail. Met dit ontwerp heeft hij een unieke en inspirerende leefomgeving gecreëerd die perfect aansluit bij de behoeften en wensen van de bewoners.

De interactie met het ontwerp is naadloos en intuïtief. Bij het betreden van de ruimte biedt de rechte en onbelemmerde gang een breed visueel perspectief. Het donkergrijze vloeroppervlak vormt een subtiel contrast met de warmte van de natuurlijke houten vloeren in de gemeenschappelijke ruimtes. De houten roosters rondom het eilandgebied en over de gevel en het plafond verbergen niet alleen de lage balk en de brandleidingen, maar creëren ook een sfeer van verbondenheid en betrokkenheid bij familie en vrienden. Een schuifdeur is ingebed tussen de roosters met verschillende dichtheden en verbergt op slimme wijze de deur naar de badkamer. Een band van zwart integreert de verlichting en de deursloten, wat zorgt voor een verlenging van de visuele ruimte en de druk van de lage balk vermindert.

Het ontwerp van deze residentie is gerealiseerd in New Taipei City, Taiwan en werd in september 2022 voltooid. Het project is een succesvolle samenwerking tussen Grey Su en zijn team, die hun creatieve visie en technische vaardigheden hebben ingezet om een unieke en inspirerende woonomgeving te creëren.

Met dit ontwerp heeft Grey Su onderzoek gedaan naar de beste manieren om een kleine ruimte optimaal te benutten en een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. Door gebruik te maken van verschillende vormen, materialen en kleuren is een harmonieus en functioneel interieur ontstaan dat perfect aansluit bij de behoeften en wensen van de bewoners.

Het ontwerp van deze residentie is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent en beloont uitmuntendheid en creativiteit in design en benadrukt het belang van technische en creatieve vaardigheden bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Met zijn moderne stijl, ruimtelijke indeling en harmonieuze sfeer is deze residentie een inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar een eigentijds en functioneel woonontwerp.

Beeldcredits: The Mile Design Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Grey Su
Afbeeldingscredits: The Mile Design Studio
Projectteamleden: Grey Su
Projectnaam: Private Collection
Projectklant: Grey Su


Private Collection IMG #2
Private Collection IMG #3
Private Collection IMG #4
Private Collection IMG #5
Private Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp