Een Charmant en Vrolijk Woonhuis: Cheerful Contented

Ontwerpers: Andersen Chiu en Elma Hsu

Inleiding:

Een charmant en vrolijk huis creëren voor een gezin van drie, ondanks verschillende toekomstvisies, was het doel van het ontwerpteam achter Cheerful Contented. Door gebruik te maken van een kleurenschema van zwart en grijs wordt er een stabiele en imposante sfeer gecreëerd. Het team heeft op een vaardige manier retro charme en moderne eenvoud geïntegreerd om een opvallende en harmonieuze uitstraling te bereiken.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de combinatie van vintage industriële elementen en strakke moderne lijnen. Het contrast tussen deze twee stijlen is perfect in balans en voldoet aan de verwachtingen van de bewoners. Het ontwerpteam heeft zorgvuldig gebruik gemaakt van meubels en kleurenschema's om de gewenste sfeer te creëren. Daarnaast zijn er stoffen materialen gebruikt als leidende elementen, waardoor het ontwerp in de toekomst flexibel kan worden aangepast.

De technologie die is toegepast bij de realisatie van dit ontwerp omvat onder andere het gebruik van laminaatvloeren met een imitatie betonlook. Deze vloeren zijn duurzaam en voorkomen problemen zoals scheuren. Het ontwerpteam heeft ook veel aandacht besteed aan het verhogen van de helderheid in de kinderkamer, om zo aan de wensen van de bewoners te voldoen. Daarnaast zijn er materialen gekozen die in de toekomst flexibel kunnen worden aangepast.

De specificaties van dit ontwerp zijn als volgt: het pand heeft een oppervlakte van 72,73 vierkante meter.

Het ontwerpteam bestaat uit Andersen Chiu en Elma Hsu.

Het ontwerp van Cheerful Contented zorgt voor een harmonieuze interactie tussen de verschillende ruimtes. Zo is de oorspronkelijke ingang van de hoofdslaapkamer verplaatst naar de linkerkant van de tv-wand, waardoor er visueel en functioneel een betere situatie ontstaat. Door het gebruik van dezelfde kleuren en materialen in zowel de slaapkamer als de woonkamer, ontstaat er een coherente situatie tussen de openbare en private ruimtes.

Het ontwerpproject begon in januari 2021 in New Taipei City en werd voltooid in april 2021, ook in New Taipei City.

Om de functionele ruimtes te creëren, heeft het ontwerpteam gekozen voor een benadering waarbij dezelfde materialen en meubels worden gebruikt, in plaats van verschillende kleuren en elementen. Door de retro en moderne stijlen te combineren, is er een glamoureus huis ontstaan dat aan alle verwachtingen voldoet.

Een van de uitdagingen van dit ontwerp was de muur tussen de hoofdslaapkamer en de woonkamer. Het ontwerpteam heeft deze muur op een slimme manier gebruikt, door het bovenste gedeelte als kledingkast in de slaapkamer te gebruiken en het onderste gedeelte als tv-kast in de woonkamer. Op deze manier wordt er efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte en blijft het ontwerp praktisch en ruimtebesparend.

Het ontwerpteam heeft met Cheerful Contented een stabiele en imposante sfeer gecreëerd door het gebruik van een kleurenschema van zwart en grijs. Daarnaast hebben ze op een unieke manier vintage industriële elementen gecombineerd met strakke moderne lijnen. Door gebruik te maken van vergelijkbare materialen en meubels zijn er verschillende functionele ruimtes gecreëerd. Het ontwerp is zorgvuldig uitgevoerd en heeft een strakke en moderne uitstraling.

Afbeeldingen met dank aan ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021.

Auteursrechten behoren toe aan CG Design, 2021.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andersen Chiu
Afbeeldingscredits: Image #1: ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021 Image #2: ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021 Image #3: ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021 Image #4: ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021 Image #5: ANDY's Photography, Cheerful Contented, 2021
Projectteamleden: Andersen Chiu, Elma Hsu
Projectnaam: Cheerful Contented
Projectklant: Andersen Chiu


Cheerful Contented IMG #2
Cheerful Contented IMG #3
Cheerful Contented IMG #4
Cheerful Contented IMG #5
Cheerful Contented IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp