Ebony Symphony: Een Luxueus Vakantiehuis met een Mysterieuze Sfeer

Een Resort-achtig Ontwerp door Ooi Huan Sheng

Gelegen aan de rand van de stad Georgetown, Penang, is het Ebony Symphony-project een adembenemend vakantiehuis dat een gevoel van rust en luxe uitstraalt. Ontworpen door Ooi Huan Sheng van Dare Solution, is dit project bekroond met de Iron A' Design Award in 2022, een erkenning voor zijn uitstekende ontwerp en vakmanschap.

Het belangrijkste doel van dit project was om een rustgevende en serene ruimte te creëren die doet denken aan een vakantiehuis. De voorkeur van de klant voor natuurlijke elementen, zoals massief hout en natuursteen, vormde de basis voor deze prachtige ruimte. Door donkere tinten toe te voegen, ontstond er een mysterieuze en mannelijke sfeer die zorgt voor een elegante en strakke visuele impact.

Gelegen aan het strand, ver weg van de drukte van de stad, is dit vakantiehuis een oase van rust. Om de gewenste resort-ambiance te bereiken, moesten alle bestaande afwerkingen worden verwijderd en vervangen door luxe materialen die passen bij de verfijnde smaak van de eigenaar.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste materialen en technieken om een luxueuze en comfortabele leefomgeving te creëren. Er is veel aandacht besteed aan de richting van het zonlicht om natuurlijke verlichting in de ruimte te maximaliseren. Daarnaast zijn materialen geselecteerd op basis van duurzaamheid, onderhoudsgemak en gezond wonen.

Met een oppervlakte van 1850 vierkante voet is dit hoogbouwappartement zorgvuldig ingedeeld om de functionaliteit te maximaliseren. Het omvat een woonkamer, eetgedeelte, droge en natte keuken, een master bedroom, een studeerkamer, een logeerkamer voor 6 gasten en een personeelskamer voor 2 helpers.

De interactie met het ontwerp is naadloos. Het vakantiehuis is ontworpen om comfortabel en functioneel te zijn, met een prachtig uitzicht op zee. De donkere interieurtinten worden gecombineerd met natuurlijk zonlicht en zorgvuldig geplaatste verlichting om een sfeer van subtiele luxe te creëren.

Het Ebony Symphony-project werd gestart in november 2019 en werd in januari 2021 voltooid, met strikte naleving van de COVID-19-richtlijnen. Het ontwerpteam van Dare Solution heeft te maken gehad met uitdagingen zoals beperkte werktijden en het beperkte aantal werknemers op de bouwplaats. Desondanks is het project succesvol afgerond en heeft het de verwachtingen van de klant overtroffen.

Het Ebony Symphony-project is een perfect voorbeeld van vakmanschap, esthetiek en functionaliteit. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail heeft het vakantiehuis een sfeer gecreëerd die doet denken aan een luxe resort. Het is een plek waar de eigenaar kan ontspannen, tot rust kan komen en kan genieten van de prachtige omgeving.

Met de Iron A' Design Award erkenning heeft het Ebony Symphony-project bewezen een buitengewoon ontwerp te zijn dat voldoet aan de hoogste professionele normen. Het is een ware blikvanger en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpers.

Alle rechten van het Ebony Symphony-project behoren toe aan Dare Solution, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dare Solution
Afbeeldingscredits: XIJ
Projectteamleden: Ooi Huan Sheng Darren Tang
Projectnaam: Ebony Symphony
Projectklant: Dare Solution


Ebony Symphony IMG #2
Ebony Symphony IMG #3
Ebony Symphony IMG #4
Ebony Symphony IMG #5
Ebony Symphony IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp