The Carmel: Een Resort-achtig Huis voor Ontspanning en Comfort

Een Interieurontwerp van Matthew Li

Inleiding:

Het Carmel is een uniek huisontwerp dat is gemaakt om een ontspannen en vakantieachtige sfeer te creëren voor een drukke familie in Hong Kong. Ontwerper Matthew Li heeft gekozen voor een combinatie van wit en hout om een rustgevende en minimalistische ruimte te creëren. Met slim gebruik van de hoge plafonds en strategisch geplaatste verlichting, is het Carmel een oase van comfort en stijl.

Ontwerper Matthew Li heeft zich laten inspireren door buitenlandse vakantiehuizen bij het creëren van het Carmel. Grote ramen laten veel zonlicht binnen en zorgen voor een ontspannen sfeer. Het doel was om een ruimte te creëren waar de bewoners kunnen ontspannen na een drukke werkdag.

De unieke eigenschappen van het Carmel zijn te danken aan de wensen van de bewoners. Het gebruik van een wit en houten kleurenpalet zorgt voor een consistent en rustgevend gevoel in het hele huis. Het open concept van de woon- en eetkamer zorgt voor een ruime en interactieve ruimte waar het gezin samen kan komen. Daarnaast heeft de ontwerper twee kamers omgebouwd tot een speelkamer en een studeerkamer, zodat elk gezinslid zijn eigen privéruimte heeft.

Het Carmel is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige technologie en vakmanschap. Het huis heeft een oppervlakte van 1.722 vierkante voet en is ontworpen om aan de behoeften van het gezin te voldoen.

De interactie in het Carmel wordt mogelijk gemaakt door de open plattegrond van de woon- en eetkamer. Hierdoor kunnen gezinsleden vrij met elkaar communiceren zonder belemmeringen. Daarnaast zorgen de slim geplaatste verlichting en het gebruik van natuurlijke materialen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Het Carmel is gelegen in Hong Kong en het project werd in december 2020 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van het gezin en de beste manieren om een ontspannen en comfortabele leefomgeving te creëren.

Het ontwerpproces van het Carmel bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het gebruik van een volledig wit kleurenpalet kan een saai en eentonig ontwerp creëren. Om dit te voorkomen, heeft de ontwerper twee opvallende plafondlampen in de eetkamer geplaatst, lichte eikenhouten meubels gebruikt en een kleurrijk schilderij boven de bank gehangen. Daarnaast had het gezin behoefte aan voldoende opbergruimte. Door gebruik te maken van de hoge plafonds, heeft de ontwerper volledige kasten met deuren geïnstalleerd om het huis netjes en opgeruimd te houden.

Het Carmel is een prachtig voorbeeld van een interieurontwerp dat comfort en stijl combineert. Met zijn resort-achtige sfeer en doordachte indeling is het een plek waar het gezin kan ontspannen en quality time kan doorbrengen. Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021, en is erkend voor zijn creativiteit en bijdrage aan de verbetering van de levenskwaliteit.

Beeldcredits: Grande Development Limited

Intellectueel eigendom: Grande Development Limited

Awards en onderscheidingen: Bronze A' Design Award in 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Grande Development Limited
Afbeeldingscredits: Grande Development Limited
Projectteamleden: Matthew Li
Projectnaam: The Carmel
Projectklant: Grande Development Limited


The Carmel IMG #2
The Carmel IMG #3
The Carmel IMG #4
The Carmel IMG #5
The Carmel IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp