Reverse Time: Een Unieke Industriële Stijl in een Residentiële Ruimte

Een Ontwerp van Jeff Hsu

Industriële stijl ontmoet modern design in dit unieke residentiële project

De ontwerpgedachte achter Reverse Time is ontstaan uit de persoonlijke voorkeur van de klant voor industriële stijl. Om echter het overmatige gebruik van industriële elementen te vermijden en tegelijkertijd rekening te houden met de functionaliteit en de sfeer van de ruimte, zijn metalen elementen gecombineerd met moderne ontwerpelementen. Dit resulteert in een samenspel van verschillende materialen, waarbij de rigiditeit van de industriële stijl wordt gecombineerd met een warme en unieke woonsfeer.

Wat Reverse Time onderscheidt van andere ontwerpen is het doordachte gebruik van industriële elementen binnen de ruimte. De layout is geïntegreerd met de balken en kolommen, en er is gezorgd voor de installatie van passende apparatuur. De metalen elementen zijn op een slimme manier geïntegreerd met het moderne design, waarbij de houten tafel verbonden wordt met de metalen elementen, leer en houten vloer. De tafelblad is opgehangen met behulp van ijzer, waardoor er een oneindige sfeer ontstaat tussen het bureaublad en de vloer. De ramen zijn behouden om de gelaagdheid van verschillende materialen in de ruimte te benadrukken.

De realisatie van Reverse Time is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende technieken. Het betonnen plafond vormt een contrast met de grijstinten van de natuurlijke witte eikenhouten vloer en loopt door naar de lichtbruine kleur van de gelamineerde houten wanden. Dit zorgt voor een overkoepelende grijstinten industriële stijl met een warme en harmonieuze woonsfeer. De configuratie van leren meubels laat de integratie met verschillende materialen zien. Daarnaast is er in dit project ook aandacht besteed aan de functionele aspecten van industriële stijlen, zoals het creëren van een roestvrijstalen ophangsysteem in de slaapkamer.

De uitdaging bij het ontwerpen van Reverse Time lag in het integreren van geschikte industriële elementen in de woonsfeer en het implementeren ervan met de juiste bouwmethoden op de locatie. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het gebruik van ijzeren materialen, waarbij roestachtige verf is gebruikt om een echte industriële sfeer te creëren. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk verroeste oppervlakte die met de tijd kan veranderen, maar toch een bepaalde staat kan behouden.

Reverse Time is een perfect voorbeeld van hoe industriële stijl en modern design harmonieus kunnen samenkomen in een residentiële ruimte. Het gebruik van verschillende materialen en het slimme gebruik van metalen elementen creëren een unieke en warme woonsfeer. Dit project, ontworpen door Jeff Hsu, is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Afbeeldingen: NEW ENVIRONMENT INTERIOR DESIGN


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JEFF HSU, HOWARD LIU
Afbeeldingscredits: NEW ENVIRONMENT INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: JEFF HSU HOWARD LIU
Projectnaam: Reverse Time
Projectklant: JEFF HSU, HOWARD LIU


Reverse Time IMG #2
Reverse Time IMG #3
Reverse Time IMG #4
Reverse Time IMG #5
Reverse Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp