Overture of Daylight: Een Japanse oase van rust en elegantie

Een ontwerp van Yi Xiang Lin

Inleiding

De dag begint met een langzame dans van daglicht en schaduwen die door de wolken glijden. De dakrand van het raam lijkt op de horizon in de verte. Het warme zonlicht stroomt de kamer binnen en verlicht de woonkamer. WJ Design heeft gebruik gemaakt van het natuurlijke zonlicht en gedurfde texturen om de stereotypen van een ontspanningsruimte te doorbreken en een Japanse ontspannen sfeer te creëren.

Als reactie op de behoefte van de klant om gasten te ontvangen, heeft de ontwerper gebroken met de traditionele ruimteconcepten. De duidelijke scheidingen tussen de keuken, eetkamer en woonkamer zijn verminderd door het gebruik van ornamenten, waardoor de binnenruimte visueel ruimer wordt en de klant het huis gemakkelijker kan gebruiken voor banketten. Bovendien zijn er grote Franse ramen geïnstalleerd om meer zonlicht binnen te laten, wat overeenkomt met de lichtregulerende jaloezieën en Japanse roosters in de kamer, waardoor de binnenruimte helderder wordt.

De ontwerper heeft de ruimte een elegante sfeer gegeven met eenvoudige kleuren zoals witte verf, hout en steen. Door natuurlijke materialen zoals houten elementen, fineer en leisteen te gebruiken, is de ruimte in een zachte en verfijnde stijl vormgegeven. Bovendien past de lichte houten tv-wand goed bij de houten roosters en creëert zo een verfijnde Japanse stijl. Naast de lichte sfeer heeft de ontwerper een spiegel bij de ingang geplaatst, een gedurfde zet die zorgt voor transparantie en helderheid in de visuele waarneming.

De ontwerper heeft ook zorgvuldig de indeling van de hoofdslaapkamer gepland, met bijvoorbeeld een open gang achter het bed. Dit vergroot niet alleen de ruimte om te ontspannen, maar biedt ook opslagruimte en geeft de slaapkamer een nieuwe uitstraling. Bovendien heeft de ontwerper verschillende materialen gecombineerd om de kastdeur te bouwen, zodat deze past bij het elegante ruimteconcept. De scheidingswand van het nachtkastje is gekozen in een eenvoudige kleur, zodat deze overeenkomt met de kast erachter. Ook het ontwerp van de bekleding van de ronde boog met de nachtkastlamp-kroonluchter geeft de slaapkamer een comfortabele en ontspannen sfeer.

Door het gebruik van houten materialen, eenvoudige bouwstenen en een zachte kleurtoon heeft de ontwerper een Japanse ontspannen stijl gecreëerd die helder en duidelijk is. Om het doel van het ontvangen van gasten te bereiken, heeft de ontwerper een ontvangstruimte in Japanse stijl gebouwd, waarbij de beschilderde muur een beeld van bergen en rivieren creëert. Door gebruik te maken van Tatami als basis van de kamer, aangevuld met een laag houten platform onder de vensterbank, is een ruimte gecreëerd die perfect is om gasten te vermaken.

Het project werd in juni 2020 voltooid in Kaohsiung.

Met het gebruik van zonlicht en het doel om gasten te ontvangen, heeft de ontwerper het idee van een clubhuis in het plan geïntegreerd. De scheiding tussen de verschillende ruimtes is verminderd, waardoor de inherente materialen, kleurtinten en verlichting met elkaar in overeenstemming zijn. De verbindingen tussen verschillende materialen hebben een veelbelovende en elegante leefruimte gecreëerd. Bovendien heeft de ontwerper de privéruimte speciaal ingericht met eenvoudige texturen en laminaatplaten, wat de slaapkamer een unieke sfeer geeft.

Het ontwerp van Yi Xiang Lin voor Overture of Daylight is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YI-XIANG LIN
Afbeeldingscredits: WJ Interior Design
Projectteamleden: YI-XIANG LIN, CAI-JIE LIN
Projectnaam: Overture of Daylight
Projectklant: YI-XIANG LIN


Overture of Daylight IMG #2
Overture of Daylight IMG #3
Overture of Daylight IMG #4
Overture of Daylight IMG #5
Overture of Daylight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp